Gå til indhold

Video: Fødevareindustri og fri forskning - et stærkt match

23. oktober 2015
Hvorfor er industri og fri forskning et stærkt match? Hvad siger landets yngste professor om sin bevilling? Se Det Frie Forskningsråds video, der viser arbejdet med at fremme forskertalenter og støtte projekter, der gør os sundere, klogere på verden og dygtigere til at udvikle morgendagens produkter
- It’s important to us to work with the Independent Research Council, because they provide us with great academic knowledge, sådan siger Adam Baker, Principal Scientist, Head of Discovery in Human Health & Nutrition Division, Chr. Hansen, om de videntunge industriers behov for samspil med dygtige forskere.

Lektor Mette Burmølle og Danmarks yngste professor Morten Sommer er i gang med banebrydende forskning inden for hhv. bakterieinteraktioner med relevans for fødevareindustrien, der bruger bakterier som deres produkt, og anvendt medicin. Mette Burmølles forskning dækker både over uløste mysterier i fødevareindustrien med store eksportmuligheder til følge, mens Morten Sommers forskning måske er løsningen på den voksende resistens over for medicin. Han har opdaget noget nyt. Det fortæller de om i Det Frie Forskningsråds nye video om den frie forsknings impact på vigtige samfundsudfordringer.

Det Frie Forskningsråds arbejde

”Det særlige ved DFF er, at vi tager udgangspunkt i forskernes egne originale idéer, at vi støtter inden for alle forskningsfaglige områder, at vi udelukkende investerer på baggrund af videnskabelig kvalitet, og endelig bruger vi en ganske stor del af vores midler på at støtte unge forskertalenter på deres vej frem”, siger bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen.

Du kan blandt andet følge rådets arbejde med impact på Twitter.

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere