Gå til indhold

Vil din institution afholde danskkurser for internationale studerende i sommeren 2016?

28. oktober 2015
Videregående uddannelsesinstitutioner kan søge om at holde sommersprogkurser for internationale studerende i sommeren 2016. Ansøgningsfristen er den 10. november 2015.
Nyhed om Kulturaftalerne

Uddannelsesinstitutioner kan nu søge om at afholde sommersprogkurser i dansk sprog og kultur for internationale studerende i 2016. Kravet er, at institutionerne har kompetence til at undervise på videregående uddannelsesniveau i fagområdet.

Kulturaftaler

Sprogkurserne afholdes under de såkaldte Kulturaftaler og henvender sig til studerende fra Europa og Tyrkiet - herunder studerende, som skal på et Erasmus-ophold i Danmark. Studerende uden for Europa kan deltage i kurserne, hvis der er indgået en kulturaftale mellem Danmark og den studerendes hjemland.  

Indhold i kurserne

Kurserne skal indeholde danskundervisning af høj kvalitet, og deltagerne skal præsenteres for Danmark og dansk kultur. Typisk finder undervisningen i kulturdelen sted både i klasseværelset og på ekskursioner. Et sommersprogkursus skal vare tre uger. 

Styrelsen for Videregående Uddannelser giver institutionerne tilskud til at gennemføre sommersprogkurserne.

Ansøgningsfrist 

Institutioner med interessere i at afholde et sommersprogkursus i 2016, skal sende en ansøgning til Styrelsen for Videregående Uddannelser inden den 10. november 2015.

Handlinger tilknyttet webside