Gå til indhold

EU klar med svar på evaluering af forskningsprogrammet FP7

21. januar 2016
Europa-Kommissionen har offentliggjort sit "svar" på ex-post evalueringen af EU's 7. rammeprogram for forskning og teknologisk udvikling (FP7). Europa-Kommissionen svarer blandt andet på, hvordan de vil følge op på de anbefalinger, en uafhængig ekspertgruppe har identificeret i evalueringen af FP7.

Kort før jul offentliggjorde en uafhængig ekspertgruppe sin evaluering af EU's 7. rammeprogram for forskning og innovation.

EU-initiativer i kølvandet på evalueringen

Nu svarer Europa-Kommissionen på, hvordan der skal følges op på anbefalingerne, som får betydning for Horizon 2020 og videre frem.

Europa-Kommissionen nævner følgende initiativer som opfølgning på ekspertgruppens anbefalinger:

  • Implementering af et nyt strategisk fokus for Horizon 2020 for at maksimere bidraget til 'open innovation', 'open science' og 'open to the world' (også kendt som 'de tre O'er')
  • Maksimering af synergier mellem forskning og innovation i tematiske prioriteter inden for samfundsudfordringer og nye og fremspirende digitale og muliggørende teknologier og infrastrukturer
  • Undersøgelse af behovet for, og gennemførligheden af, et Europæisk Innovationsråd som et middel til at fremme innovation og strømline eksisterende instrumenter
  • Evaluering af Joint Technology Initiatives (JTI) i forhold til åbenhed, gennemsigtighed og effektivitet i juni 2017
  • Facilitering af udviklingen af vigtige projekter af fælles, europæisk interesse, som kan udrulles gennem forskning i modne teknologier.



Handlinger tilknyttet webside