Gå til indhold

Danmark indgår aftale om studenterudveksling med Sydkorea

11. maj 2016
Uddannelses- og Forskningsministeriet og det koreanske uddannelsesministerium har underskrevet en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser. Med aftalen får studerende fra begge lande nye muligheder for at dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem.

Med en ny samarbejdsaftale får danske studerende nu mulighed for at søge om et antal gratis studiepladser på videregående uddannelsesinstitutioner i Sydkorea. Samtidig åbner de danske uddannelsesinstitutioner dørene for studerende fra Sydkorea. 

Aftalen, et såkaldt Memorandum of Understanding, blev underskrevet i Seoul den 10. maj 2016 af departementschef Agnete Gersing under et besøg i det koreanske uddannelsesministerium. Aftalen betyder, at Sydkorea åbner sit Global Korea Scholarship Program (GKS) for danske studerende, mens Danmark åbner sit kulturaftaleprogram op for de koreanske studerende.

Uddannelses- og Forskningsministeriet og det koreanske uddannelsesministerium har underskrevet en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser.
Uddannelses- og Forskningsministeriet og det koreanske uddannelsesministerium har underskrevet en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser.

Netværk for livet

Uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs er glad for, at Danmark og Sydkorea styrker samarbejdet på uddannelsesområdet.

- Jeg ser frem til at modtage talentfulde sydkoreanske studerende på de danske uddannelsesinstitutioner, og at vores danske studerende kan dygtiggøre sig via ophold på universiteter i Sydkorea. De studerende kan få et fagligt løft i mødet med andre uddannelsessystemer, og ikke mindst et netværk for livet. Samtidig er internationale erfaringer med til at gøre de danske studerende til mere eftertragtet arbejdskraft, siger Ulla Tørnæs.

Ud over gratis studiepladser modtager de studerende hver måned et stipendium. Danske studerende modtager også en betalt returbillet til Sydkorea.

De studerende får endvidere adgang til forskellige sommertilbud. For eksempel kan danske studerende deltage i et invitations- og træningsprogram på koreanske universiteter og kulturelle og industrielle besøgssteder. De bor under opholdet hos en koreansk familie.

De koreanske studerende tilbydes adgang til sommersprogkurser i dansk sprog og kultur, som udbydes på forskellige kursussteder i Danmark.

Om kulturaftaleprogrammet

  • Kulturaftaleprogrammet er et nationalt stipendieprogram, som støtter udveksling af studerende på længerevarende ophold inden for videregående uddannelse og udenlandske studerendes deltagelse på sommersprogkurser i dansk sprog og kultur.
  • Programmet er åbent for studerende fra udvalgte lande uden for Europa. På nuværende tidspunkt deltager Egypten, Israel, Japan, Kina og Rusland, og fra 2017/2018-ansøgningsrunden deltager Sydkorea.

Handlinger tilknyttet webside