Gå til indhold

Video: Søren Pind fik overdraget Uddannelses- og Forskningsministeriet

28. november 2016
Ulla Tørnæs overdrog i dag Uddannelses- og Forskningsministeriet til partikollegaen Søren Pind, som med egne ord bliver ny ”fremtidsminister”.

Interessen var stor, da Søren Pind officielt overtog ansvaret for Uddannelses- og Forskningsministeriet ved den ceremonielle overdragelse i ministeriet, som blev fulgt af journalister, medarbejdere og repræsentanter fra uddannelsesverdenen.

Ved overdragelsen fortalte Søren Pind, at han ser frem til arbejdet med uddannelse og forskning.

- Det her er et virkelig vigtigt område, og jeg glæder mig til at tage fat på det. Formidle, forstå og prøve at få det ind under huden. Det vil jeg gøre med flid og med et virkeligt ønske om et meget nært samarbejde med jer alle sammen, sagde Søren Pind. 

Traditionen tro blev der udvekslet gaver mellem den nye og den afgående minister. Søren Pind fik en Buzz Lightyear-figur fra Toy Story, mens Ulla Tørnæs fik en hat.

Ulla Tørnæs, der blev udnævnt som uddannelses- og forskningsminister den 29. februar i år opfordrede partifællen til at have fokus på at uddanne studerende til job frem for ledighed.

- Vi skal have skabt en bedre balance mellem uddannelse og job. Vi skal hjælpe unge med at træffe valg om studie med både hjertet for at få et godt studieliv, men også med hjernen for at få et godt arbejdsliv, sagde Ulla Tørnæs.

Handlinger tilknyttet webside