Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 1,5 millioner kroner til arktisk forskning

1,5 millioner kroner til arktisk forskning

Styrelsen for Forskning og Uddannelse uddeler knap 1,5 millioner kroner til tre forskningsprojekter om blandt andet sundhedsuddannelser i Grønland, bæredygtig ressourceudnyttelse og krabbefiskeri i Arktis.
Kontakt
Ditte Nissen Lund
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 77
Email: dnl@ufm.dk

29. august 2017

Uddelingen kommer som et led i implementeringen af Uddannelses- og Forskningsministeriets arktiske strategi, som blev lanceret i november 2016. Et af strategiens mål er at øge mobiliteten og styrke det internationale samarbejde om arktisk forskning og uddannelse.

De tre projekter skal bidrage med ny viden om blandt andet sundhedsuddannelser i Grønland, bæredygtig ressourceudnyttelse og krabbefiskeri i Arktis. Alle tre projekter bringer forskere og studerende sammen fra forskellige dele af den arktiske verden i form  ph.d.-kurser, tværfaglige undervisningsforløb og andre aktiviteter, der skal styrke samarbejdet. De tre projekter er udvalgt fra en pulje på 19 ansøgninger, der tilsammen søgte om midler for over 7,3 millioner kroner. Den samlede pulje til uddeling var på 1,5 millioner kroner, hvorfor kun tre af disse ansøgninger kunne imødekommes.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse uddeler midler fra puljen til Arktisk Universitet, som blev fastsat på Finansloven 2017.  Formålet med puljen er at styrke samarbejdet mellem de forsknings- og uddannelsesinstitutioner, der er medlem af det internationale netværk University of the Arctic og bidrage til et fælles løft af forskning og uddannelse i og om Arktis.

 

Senest opdateret 15. august 2019