Gå til indhold

30 års fødselsdag: Flere end 130.000 danskere har rejst og dygtiggjort sig med Erasmus+

07. februar 2017
EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ har siden 1987 givet danske elever, studerende, medarbejdere og undervisere mulighed for et ophold i udlandet. Programmets formål er at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser. Et udlandsophold er inspirerende og dannende, mener Søren Pind.

Flere end 130.000 danske elever, studerende, undervisere og frivillige har gennem de sidste 30 år rejst ud i Europa og dygtiggjort sig gennem EU’s Erasmus+-program. I alt har ni millioner europæere benyttet sig af programmet, der har til formål at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind glæder sig over, at så mange danskere gør brug af Erasmus+.

- Det er inspirerende og dannende at rejse ud i verden. Og der er ikke brug for mindre, men mere udsyn i den verden, vi lever i nu. Så jeg kan kun anbefale studerende og undervisere at rejse ud i Europa og smage på studie- eller arbejdslivet. Det giver internationalt udsyn og perspektiv. Så et stort tillykke til Erasmus+ og alle de danskere, der har haft gavn af programmet, siger Søren Pind.

Erasmus+ har ikke bare været en succes målt på de mange europæere, der har benyttet programmet. En undersøgelse fra Europa-Kommissionen viser også, at studerende på videregående uddannelser, der har været en del af Erasmus+, i højere grad besidder vigtige egenskaber som åbenhed og evnen til at løse problemer. Det vidner om EU’s store betydning, mener Søren Pind.

- Erasmus+ er et godt eksempel på, hvad EU kan. Programmet binder den europæiske ungdom sammen, skaber relationer på tværs af grænser og styrker fællesskabet. Det er vigtigt i en tid, hvor forskellige kræfter forsøger at splitte os, siger Søren Pind.

30-året for Erasmus+ fejres i løbet af året i alle EU´s medlemslande. I Danmark markeres fejringen med en stor konference i efteråret 2017.

Om Erasmus+

  • Erasmus+ er EU’s uddannelsesprogram. Programmet giver tilskud til studie- og praktikophold og europæiske samarbejdsprojekter om eksempelvis innovation og iværksætteri i uddannelserne. Det samlede budget for Erasmus+ i 2014-2020 er cirka 110 milliarder kroner. 
  • I programmet indgår de 28 EU-medlemslande, EØS-landene Norge, Island og Liechtenstein samt Tyrkiet og Makedonien. 
  • Studerende på videregående uddannelser, der har været på udlandsophold med Erasmus+ eller tager i praktik i udlandet, får international erfaring og besidder i højere grad egenskaber som åbenhed, tolerance, nysgerrighed og evnen til at løse problemer. Det viser Europa-Kommissionens undersøgelse af effekten af studie- og praktikophold i 2014. 
  • Undersøgelsen viser desuden, at mere end én ud af tre, der har været i praktik med Erasmus-programmet, bliver tilbudt en stilling i den virksomhed, hvor de har været i praktik. Én ud af ti tidligere Erasmus-praktikanter starter egen virksomhed.

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere