Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Danmark henter rekordhøjt antal internationale ph.d.-stipendier fra EU

Danmark henter rekordhøjt antal internationale ph.d.-stipendier fra EU

22 danske forskningsinstitutioner og virksomheder har fået tilskud til 83 ph.d.-stipendier. Det giver et dansk hjemtag på godt 180 millioner kroner. Det er det højeste danske hjemtag nogensinde inden for programmet Innovative Training Networks under Horizon 2020.
Kontakt
Morten Gylling-Jørgensen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 72
Email: mgy@ufm.dk

09. maj 2017

I disse dage får ansøgere i hele verden svar på deres ansøgninger til Innovative Training Networks (ITN). Programmet støtter universiteter, forskningsinstitutioner, virksomheder og SMV’er, som arbejder sammen om at etablere internationale ph.d.-uddannelser og erhvervs-ph.d.-uddannelser. Pengene går til at internationalisere forskeruddannelserne, øge forskernes mobilitet og fremme deres karriereudvikling.

Ved uddelingen har 22 danske forskningsinstitutioner og virksomheder fået tilskud til at igangsætte 35 internationale ph.d.-netværk, der til sammen tæller 83 ph.d.-stipendier. Det giver et dansk hjemtag på 24 millioner euro svarende til godt 180 millioner kroner. Det er det højeste danske hjemtag nogensinde inden for ITN. I alt får 127 internationale ph.d.-netværk midler i denne runde.

Om Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Networks

Ambitionen med ITN er, at de uddannede ph.d.ere skal skabe fundamentet for næste generation af fremragende forskere i EU. Programmet sætter fokus på og støtter internationale ph.d.-netværk og forskernes karriereudvikling. EU giver støtten efter "bottom-up"-princippet, så alle forskningsdiscipliner har mulighed for at skabe globalt og tværsektorielt samarbejde. ITN ligger under Marie Skłodowska-Curie i Horizon 2020, som er Europa-Kommissionens program for forskning og innovation.

Lær at skrive den gode ansøgning

Er du interesseret i at søge Marie Skłodowska-Curie, kan du lære, hvordan man skriver den gode Marie Skłodowska-Curie-ansøgning på EuroCenters webinar den 7. juni 2017. 

Senest opdateret 28. juli 2020