Danmark henter rekordhøjt antal internationale ph.d.-stipendier fra EU
I disse dage får ansøgere i hele verden svar på deres ansøgninger til Innovative Training Networks (ITN). Programmet støtter universiteter, forskningsinstitutioner, virksomheder og SMV’er, som arbejder sammen om at etablere internationale ph.d.-uddannelser og erhvervs-ph.d.-uddannelser. Pengene går til at internationalisere forskeruddannelserne, øge forskernes mobilitet og fremme deres karriereudvikling.
Ved uddelingen har 22 danske forskningsinstitutioner og virksomheder fået tilskud til at igangsætte 35 internationale ph.d.-netværk, der til sammen tæller 83 ph.d.-stipendier. Det giver et dansk hjemtag på 24 millioner euro svarende til godt 180 millioner kroner. Det er det højeste danske hjemtag nogensinde inden for ITN. I alt får 127 internationale ph.d.-netværk midler i denne runde.
Om Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Networks
Ambitionen med ITN er, at de uddannede ph.d.ere skal skabe fundamentet for næste generation af fremragende forskere i EU. Programmet sætter fokus på og støtter internationale ph.d.-netværk og forskernes karriereudvikling. EU giver støtten efter "bottom-up"-princippet, så alle forskningsdiscipliner har mulighed for at skabe globalt og tværsektorielt samarbejde. ITN ligger under Marie Skłodowska-Curie i Horizon 2020, som er Europa-Kommissionens program for forskning og innovation.
Lær at skrive den gode ansøgning
Er du interesseret i at søge Marie Skłodowska-Curie, kan du lære, hvordan man skriver den gode Marie Skłodowska-Curie-ansøgning på EuroCenters webinar den 7. juni 2017.
Kontakt
Handlinger tilknyttet webside