Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Den Europæiske Ungdomsuge: Over 100 arrangementer med fokus på unge i EU

Den Europæiske Ungdomsuge: Over 100 arrangementer med fokus på unge i EU

En 24-timers workshop, en temaaften og fællesspisning for unge og politikere. Dette er nogle af de arrangementer, man kan opleve i løbet af Den Europæiske Ungdomsuge, hvor der sættes fokus på unges sociale engagement og interesse for EU´s ungdomspolitik. Det sker den 1.-7. maj 2017.
Kontakt
International rådgiver
Telefon: +45 72 31 89 00
E-mail: mk@ufm.dk
Studentermedhjælper
Telefon: +45 72 31 89 01
E-mail: jdk@ufm.dk

27. april 2017

Den Europæiske UngdomsugeFra den 1. maj og en uge frem vil Den Europæiske Ungdomsuge danne ramme om flere end hundrede arrangementer og aktiviteter over hele Europa. Dette års fokus er solidaritet og socialt engagement blandt unge i Europa og fremtidens ungdomspolitik i EU. EU´s uddannelsesprogram Erasmus+ står bag fejringen, som er for unge i hele Europa. Det er 8. gang, der afholdes Den Europæiske Ungdomsuge.

Ungdomsugen i Danmark

I Danmark er der arrangeret 19 arrangementer, som alle sætter fokus på unges engagement i samfundet. I Aarhus afvikles blandt andet en temaaften om det franske valg, hvor Europæisk Ungdom Aarhus har inviteret 80 danske unge til at debattere fransk politik. I Egedal Kommune mødes politikere og unge til fællesspisning for at drøfte ungelivet i kommunen og reducere afstanden mellem beslutningstagere og unge. Og i København har den danske organisation Ungdomsbureauet arrangeret en 24 timers workshop for 12 unge danskere med forskellige religiøse, politiske og sociale baggrunde. I løbet af de 24 timer bliver de konfronteret med hinandens forskellige livsopfattelser og holdninger og skal sammen udvikle ideer til, hvordan man kan skabe rum for nye fællesskaber blandt unge.

Om den Europæiske Ungdomsuge

Den Europæiske Ungdomsuge 2017 består af en lang række begivenheder og aktiviteter, der afholdes i alle 33 lande, som deltager i EU's uddannelsesprogram Erasmus+. I alt 19 danske ungdomsorganisationer og foreninger bidrager til Den Europæiske Ungdomsuge i 2017.

Formålet med dette års ungdomsuge er at sætte fokus på solidaritet og socialt engagement blandt unge i Europa, fejre 30-året for Erasmus+ og give anledning til at lytte til unges tanker om, hvordan EU's ungdomspolitik skal se ud i fremtiden.

Film med change maker

Video: Europæiske unge arbejder for demokrati og samfund

Sandra Pudlowska fra Danmark er én ud af 30 europæiske ambassadører for Den Europæiske Ungdomsuge. Sandra arbejder for ungdomsskolen UngAalborg og har fokus på at styrke ungdomsområdet og ungedemokrati lokalt og nationalt. 

Senest opdateret 27. april 2017