Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Høring: diskussionsoplæg til en ny ordning for tildeling af støttebreve i ESA

Høring: diskussionsoplæg til en ny ordning for tildeling af støttebreve i ESA

Virksomheder, forskere og myndigheder skal have et såkaldt støttebrev fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse for at kunne søge midler fra ESA’s teknologiudviklingsprogrammer som fx ARTES og GSTP. Styrelsen vil med en ny ordning gøre tildelingen af disse breve mere strategisk.

30. maj 2017

For en række programmer i ESA skal Styrelsen for Forskning og Uddannelse skriftligt godkende, at en ansøgning kan indsendes til ESA. Denne godkendelse sker i form af et såkaldt støttebrev udstedt af Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Tildelingen af støttebreve i teknologiprogrammer som ARTES og GSTP har indtil nu alene været betinget af ESA’s tekniske og kommercielle rangordning af ansøgningen.

strategi for rummet
Danmarks nationale strategi for rummet


Med baggrund i regeringens nationale rumstrategi fra juni 2016 er det besluttet at supplere vurderingen af de danske ansøgninger med en række danske kriterier for behandlingen af ansøgninger. De nye kriterier skal sikre, at de begrænsede danske ressourcer i ESA går til ansøgninger, som både lever op til ESA’s tekniske kriterier og har et stort vækstpotentiale.

Styrelsen for Forskning og Uddannelse vil gerne høre din mening om, hvordan Danmark i fremtiden skal støtte dansk teknologiudvikling gennem ESA og iværksætter derfor nu en høring over et diskussionoplæg, der løber til og med d. 16. juni 2017. I diskussionsoplægget stiller Styrelsen for Forskning og Uddannelse en række spørgsmål til forskellige aspekter af en kommende ordning. Styrelsen er interesseret i at høre din mening om, hvordan Styrelsen bedst udformer den ny ordning.

Send dit skriftlige bidrag inden d. 16. juni 2017 til pse@ufm.dk

Senest opdateret 30. maj 2017