Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Kom og bliv klogere på spændende forskning 700 steder

Kom og bliv klogere på spændende forskning 700 steder

I næste uge kommer mere end 75.000 danskere tættere på forskningen, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn blusser op over hele landet. Uddannelses- og forskningsministeren opfordrer alle til at deltage og blive inspireret af nogle af Danmarks klogeste hoveder.

20. april 2017

Igen i år står uge 17 i forskningens tegn. Med knap 700 gratis foredrag og arrangementer for børn, unge og voksne kan folk i alle aldre drage ud i landet og suge ny viden til sig.

Under Forskningens Døgn er der arrangementer af enhver slags. Du kan for eksempel blive klogere på kunstig intelligens og hvilken betydning, den har for vores liv og samfund. Du kan flyve en drone. Og du kan lære, hvordan man giver hjertemassage og bruger en hjertestarter.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer Forskningens Døgn. Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind understreger, at forskningen har en uvurderlig værdi for os alle: 

- Vi skal være stolte af vores forskere. De bringer Danmark fremad. Og i Danmark skal vi leve af viden. Uden at vi går og tænker over det, har forskning en kæmpe betydning for os alle. Det er forskning og klogskab, der skaber fundamentet for vores børns uddannelse og vores fremtid. Forskningens Døgn er en fantastisk mulighed for, at børn og voksne i hele landet kan opleve nogle af de vilde ting, forskningen kan, siger Søren Pind.

Det er 13. år i træk, at Forskningens Døgn afholdes. Arrangementerne løber fra den 24.-30. april og foregår på hospitaler, kommuner, biblioteker, museer, foreninger, virksomheder og uddannelses- og forskningsinstitutioner i alle dele af landet.

Tweet og post fotos fra dine Forskningens Døgns oplevelser på Twitter og Instagram med #forskdk

Senest opdateret 20. april 2017