Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Kreativt kraftcenter for animation i Viborg får særbevilling på seks millioner kroner

Kreativt kraftcenter for animation i Viborg får særbevilling på seks millioner kroner

Millionbevilling skal løfte den visuelle kvalitet i dansk animation og grafisk fortælling til et højt internationalt niveau og være med til at gøre Viborg til et endnu stærkere centrum for dansk animation.

30. maj 2017

Beløbet på seks millioner kroner gives som et særtilskud til Center for Animation, Visualisering og Grafisk Fortælling, der har til huse i domkirkebyen og er en del af professionshøjskolen VIA University College.

Pengene skal støtte udviklingsaktiviteter inden for animation, visualisering og grafisk fortælling i form af talent-, projekt- og kulturudvikling. Særligt sættes der fokus på at øge den visuelle kvalitet i dansk animation og grafisk fortælling til et internationalt niveau.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind siger:

- Viborg er forrest i feltet, når det gælder uddannelser inden for animation, visualisering og grafisk fortælling. Det lokale campus er blevet et regionalt epicenter for viden på det her område. De er stærke på talentudvikling med et godt øje for branchebehovene. Den udvikling vil vi gerne støtte, og jeg ser gerne Danmark helt fremme internationalt på dette område. 

Særtilskuddet blev afsat på finansloven for 2017 og forventes at være en fireårig bevilling frem til 2020.

 

Senest opdateret 30. maj 2017