Gå til indhold

Lær at bruge gratis data fra rummet

12. januar 2017
Den 9. marts 2017 inviterer tre ministerier til workshop om EU-Kommissionens jordobservationsprogram Copernicus. Workshoppen åbnes af astronaut Andreas Mogensen og har fokus på, hvordan landbrug og klimatilpasning kan optimeres ved at udnytte data fra rummet.

EU's jordobservationsprogram Copernicus øger netop nu mængden, kvaliteten og leveringstiden af data om atmosfære, hav, land og klima. Det giver myndigheder, virksomheder, forskere og studerende adgang til unikke og omfattende data – helt gratis. De fleste satellitdata skal bearbejdes for at blive tilpasset lokale forhold, og enkelte danske virksomheder og myndigheder er allerede i fuld gang med at gøre data nemme at bruge. Men mange flere kan være med – og endda tjene penge på det. På workshoppen den 9. marts kan man høre hvordan

Satellitdata skal hjælpe ved oversvømmelser

Workshoppen har særlig fokus på, hvordan de mange nye satellitdata kan forøge indtjeningen i landbruget og forberede kommuner på oversvømmelser, der følger med klimaændringerne. I forbindelse med oversvømmelser kan Copernicus for eksempel levere prognoser, kort, overvågning og konsekvensanalyser i høj opløsning. Satellitbilleder fra Copernicus kan også vise omfanget og udviklingen af en oversvømmelse og hjælpe myndigheder med at forhindre og beskytte borgerene mod fremtidige oversvømmelser.

Billede: Copernicus data kan bruges i stort set alle samfundets sektorer
Billede: Copernicus data kan bruges i stort set alle samfundets sektorer

På workshoppen vil EU-Kommissionen og en række danske aktører gøre deltagerne klogere på de mange muligheder. Præsentationerne foregår på enten dansk eller engelsk. Alle har mulighed for at tilmelde sig.

 

 

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk
Anne Birgitte Klitgaard
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 42
Email: ak@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside