Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Nu kan du søge om støtte til arktisk forskning og uddannelse

Nu kan du søge om støtte til arktisk forskning og uddannelse

Forskere og institutioner har nu mulighed for at søge om støtte til forsknings- og uddannelsesaktiviteter med særligt fokus på Arktisk. To nye opslag har en samlet pulje på i alt 11,5 millioner kroner.

23. marts 2017

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har netop offentliggjort to opslag på to puljer, hvor forskere og institutioner kan søge om støtte til forsknings- og uddannelsesaktiviteter med særligt fokus på Arktis. De to opslag kommer som et led i implementeringen af Uddannelses- og Forskningsministeriets arktiske strategi, som sætter rammerne for Danmarks indsats for arktisk forskning, uddannelse og innovation. Arktisk forskning skal blandt andet bidrage med vigtig viden om globale klimaforandringer og betydningen for mennesker, miljø, dyr og planter. På uddannelsesområdet sættes der fokus på uddannelser i og om Arktis, som kan spille en vigtig rolle for en bæredygtig udvikling af Arktis.

Internationale Netværksprogrammer

Inden for rammerne af Internationale Netværksprogrammer (INP) er der i 2017 mulighed for at søge midler til arktisk forskning.  Som noget nyt for INP, er det blevet muligt at udvide programmet til også at dække Arktis. Derfor er kredsen af samarbejdslande udvidet med Canada, Rusland, Finland, Island, Norge, Sverige, Grønland og Færøerne. Der kan søges om bevillinger på op til 200.000 kroner ud af en pulje på i alt 10 millioner kroner.

Der er ansøgningsfrist på INP-midlerne den 17. maj 2017 kl. 12:00.

University of the Arctic-midler

Inden for rammerne af det internationale samarbejde University of the Arctic (UArctic) er der mulighed for at søge om projektmidler. Rigsfællesskabets medlemsinstitutioner kan søge om midler til forsknings- og uddannelsesaktiviteter vedrørende Arktis. Der kan søges om bevillinger på op til 500.000 kroner ud af en pulje på i alt 1,5 millioner kroner.

Der er ansøgningsfrit på UArctic-midlerne den 28. april kl. 12:00.

Senest opdateret 15. august 2019