Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Ny guide skal hjælpe det offentlige i gang med at bruge droner

Ny guide skal hjælpe det offentlige i gang med at bruge droner

Droner og droneteknologi kan allerede i dag hjælpe med opgaver, som enten er dyre, komplicerede eller farlige at udføre. En ny guide skal nu hjælpe kommuner og andre offentlige instanser med at komme i gang med at bruge droner.

05. maj 2017

Droner hjælper allerede i dag kommuner og andre offentlige myndigheder med at løse opgaver på en god, billig og effektiv måde, og regeringen vil gerne have udbredt brugen af droneteknologi endnu mere i den offentlige sektor.

Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør nu en guide, som er en hjælp til for eksempel kommuner, der gerne vil i gang med at bruge droner til opgaver, der i dag er dyre, besværlige eller endda farlige at udføre.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind opfordrer ledere i den offentlige sektor til at omfavne de nye muligheder, droneteknologien giver.

- Hele verden er interesseret i droneteknologien, men vi er dygtige til den og skal gå forrest med nye måder at anvende den på. Vi taler ofte om, at det offentlige skal kunne køre længere på literen. Her er et eksempel på det. Droner kan i mange tilfælde løse opgaver på kortere tid og i nogle tilfælde bedre og mere sikkert, end man er i stand til i dag. Vi skal fra politisk side skabe de gode og sikre rammer, men det er op til kommuner og andre offentlige myndigheder at være med til fylde de rammer ud ved at tage teknologien i brug, siger han.

Drone - foto: UAWorld.dkGuiden er lavet af Rambøll på baggrund af interview med flere af de myndigheder og private operatører, der allerede i dag anvender droner til at løse forskellige opgaver med. Deres erfaringer og råd er omsat til en brugsvejledning, som ledere i den offentlige sektor kan følge trin for trin fra overvejelse til beslutning.

I alt er 15 myndigheder og private operatører blevet interviewet i forbindelse med udarbejdelsen af guiden. Det drejer sig blandt andet om Ishøj Kommune, Aarhus Kommune, Energinet.dk og BaneDanmark, der alle i større eller mindre grad har taget droner i brug.

Guiden er et af 23 initiativer i den nationale dronestrategi, som regeringen fremlagde sidste år.

Senest opdateret 05. maj 2017