Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Ny uddannelsesstation i Fredericia for læreruddannelsen

Ny uddannelsesstation i Fredericia for læreruddannelsen

En ansøgning fra UC Lillebælt om at blive del af en ny forsøgsordning er nu godkendt. Fra næste år kan professionshøjskolen tilbyde dele af læreruddannelsen i Fredericia.
Kontakt
Chefkonsulent
Telefon: +45 72 31 78 63
E-mail: lboh@ufm.dk
Pressesekretær
Telefon: +45 72 31 95 03
E-mail: jte@ufm.dk

07. september 2017

Fra sommeren 2018 kan unge, kommende lærerstuderende få dele af deres uddannelse i Fredericia. Det sker efter at University College Lillebælt har fået godkendt en ansøgning om at oprette en uddannelsesstation for læreruddannelsen af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte.

Det skal tiltrække flere studerende og understøtte, at der er tilstrækkeligt med lærere i området. UC Lillebælt og Fredericia Kommune har i forbindelse med ansøgningen blandt andet redegjort for, at der lokalt er en rekrutteringsudfordring blandt lærerne., Kommunens ungdomsuddannelser har tilkendegivet, at de gerne vil udvikle forløb, som kan blive en naturlig fødekæde til uddannelsen og en uddannelsesstation vil være et lokalt tilbud til ikke-uddannede lærere, der kan gennemføre læreruddannelsen og arbejde som trainees.

Godkendelsen kommer efter, at Uddannelses- og Forskningsministeriet i marts startede forsøgsordningen med uddannelsesstationer (distribueret uddannelsesaktivitet). Dermed fik erhvervsakademier og professionshøjskoler mulighed for at få uddannelse ud til områder, hvor der ikke er så mange uddannelsestilbud. Indtil nu er der godkendt en række ansøgninger fra VIA University College i Region Midtjylland.

Initiativet følger konkret op på den tidligere V-regerings strategi for Vækst og Udvikling i hele Danmark, hvor regeringen ville undersøge, hvordan større dele af en videregående uddannelse kunne gennemføres andre steder end det geografiske udbudssted.

Senest opdateret 07. september 2017