Gå til indhold

Opslag: Tilskud til deltagelse i Arctic Circle-konferencen i Reykjavik

06. juli 2017
Kandidatstuderende, ph.d.-studerende og postdocs kan nu søge om støtte til at deltage på Arctic Circle-konferencen i Reykjavik den 13.–15. oktober, hvor der sættes fokus på arktisk forskning. Der er ansøgningsfrist den 25. juli 2017.

Arctic Circle-konferencen er en årlig tilbagevendende begivenhed i Reykjavik med mere end 2.000 deltagere fra 50 lande. Blandt deltagere er ministre, parlamentsmedlemmer, embedsmænd, forskere, iværksættere, virksomhedsledere, studerende og andre med interesse for arktisk forskning.

Uddannelses- og Forskningsministeriet deltager også og står for en plenumsession, hvor der sættes fokus på dansk, færøsk og grønlandsk forskning om udfordringer og muligheder i Arktis.

Young Scientists Programme udbyder ti stipendier på hver 10.000 kroner til dækning af udgifter i forbindelse med deltagelse i Arctic Circle konferencen. Stipendierne kan søges af kandidatstuderende, ph.d.-studerende eller postdocs tilknyttet et universitet eller et forskningsinstitut i Danmark, Grønland eller Færøerne. Midlerne kan anvendes til dækning af udgifter i forbindelse med deltagelse i Arctic Circle-konferencen. Der er ansøgningsfrist den 25. juli 2017.

Udover at være med til konferencen deltager de udvalgte stipendiemodtagere også i et kursus i internationalt samarbejde, videnskabsdiplomati, geopolitik og globalisering i Arktis. Kurset er arrangeret af Færøernes Universitet, som har normeret det til fem ECTS-point. Kurset starter dagen inden konferencen torsdag den 12. oktober 2017 i Reykjavik og vil slutte samme dag som konferencen søndag den 15. oktober 2017.

Handlinger tilknyttet webside