Gå til indhold

Rekordmange ungdomsorganisationer søger tilskud til udveksling og samarbejde med andre lande

24. maj 2017
Fra entreprenørskab og kreativitet til social inklusion. Emnerne spænder vidt i ansøgningerne fra danske ungdomsorganisationer, der søger om tilskud til udveksling og projekter gennem Erasmus+. Antallet af ansøgninger er steget med 17 procent i forhold til samme ansøgningsrunde sidste år.

Ungdomsskoler og ungdomsorganisationer i Danmark har en voksende interesse for at lave udvekslinger og samarbejde med partnere i andre lande. Det indikerer det stigende antal ansøgninger fra ungdomssektoren til EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.

Programmet giver tilskud til udvekslingsophold i Europa for unge frivillige samt grupper af unge eller ungdomsmedarbejdere for blandt andet at udvikle og styrke personlige, sociale og faglige kompetencer. Derudover kan ungdomsinstitutioner søge tilskud til strategiske partnerskaber, hvor formålet er at udvikle og udveksle god praksis inden for ungdomssektoren.

Ved fristen den 26. april 2017 har Styrelsen for Forskning og Uddannelse modtaget 88 ansøgninger. Det er en stigning på 17 procent sammenlignet med samme ansøgningsrunde i 2016.

Udveksling både for unge og medarbejdere

Mange ungdomsorganisationer har allerede udveksling, for enten unge eller medarbejdere, som et fast element i deres udviklingsplaner. Ungdomsskolen Kolding sender eksempelvis sine medarbejdere på faglige kurser og ugelange ophold på skoler og klubber i Europa. Her møder de og lærer af kolleger fra andre lande. Senest har en medarbejder deltaget i et entreprenørtræningskursus i robotteknologi for dermed at kunne holde sig ajour med de unges interesser. Målet er at sikre veluddannede og motiverede medarbejdere.

Også Ungdomsskolen Ung Egedal benytter sig af mulighederne i Erasmus+. Skolen har i et par år arrangeret ungdomsudvekslinger til gavn for skolens unge. De har blandt andet modtaget tilskud til en tværnational Film Camp, hvor unge fra Sverige, Polen og Danmark samarbejdede om at producere en række kortfilm. Professionelle instruktører, kamerafolk og producere deltog i projektet, og ledsagede de unge på udvekslingerne sammen med medarbejdere fra ungdomsskolen.                  

Erasmus+

  • Der er søgt om tilskud for 4,95 millioner euro. Ansøgningerne bliver nu behandlet.
  • I 2017 er der afsat omkring 4 millioner euro til projekter inden for ungdomsområdet.
  • Der afholdes årligt tre ansøgningsrunder. Næste frist for ansøgninger er den 4. oktober 2017 kl. 12.00.

Ungdomsskolen Kolding har i snart 20 år samarbejdet om ungdomsudvekslinger med institutioner i andre lande i Europa.
Ungdomsskolen Kolding har i snart 20 år samarbejdet om ungdomsudvekslinger med institutioner i andre lande i Europa.

 

Handlinger tilknyttet webside

Afsendere