Gå til indhold

Søren Pind åbner nyt hus for uddannelse, forskning og erhvervsliv i Kina

22. september 2017
Uddannelses- og forskningsministeren tager til Kina for at åbne Industriens Fonds Hus i Beijing, som fremover bliver omdrejningspunkt for danske og kinesiske forskere og studerende. Ministeren er også hovedtaler på Kinas største innovationsforum.

Danmark tager mandag den 25. september et nyt skridt i uddannelses- og forskningssamarbejdet med Kina, når uddannelses- og forskningsminister Søren Pind sammen med Hans Kongelige Højhed Kronprinsen åbner Industriens Fonds Hus i Beijing.

Huset bliver omdrejningspunkt for danske og kinesiske studerende og forskere. Også virksomheder og institutioner fra begge lande kommer til at have aktiviteter i huset. Det giver danske virksomheder en særlig indgang til det store, kinesiske marked, og bliver en enestående ramme for at styrke det dansk-kinesiske universitetssamarbejde.

Lørdag d. 23. september er ministeren hovedtaler ved Pujiang Innovation Forum, med over 2000 deltagere fra virksomheder, myndigheder og forskningsinstitutioner. Deltagerne får mulighed for at tage temperaturen på den nyeste udvikling inden for nye teknologier og aktuelle innovationsdagsordener i Kina samt i de deltagende lande. Danmark er udnævnt til at være country of honour ved Pujiang Innovation Forum.

Ministeren deltager også i et højniveau-seminar om innovation, kreativitet og livslang læring, hvor også LEGO Group og LEGO Fonden deltager og deler erfaringer fra forskning i børns læring og kreativitet.

Ministeren rejser til Kina i perioden 21.-27. september og vil også som regeringens repræsentant på statsbesøget ledsage Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i Kronprinsens øvrige program.

Handlinger tilknyttet webside