Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Styrket forskningssamarbejde mellem Danmark og Sydkorea

Styrket forskningssamarbejde mellem Danmark og Sydkorea

Droner, mobilitet og sampublikationer. Dette var nogle af de emner, der blev diskuteret tirsdag den 25. april, hvor Styrelsen for Forskning og Uddannelse mødtes med en delegation fra det sydkoreanske forskningsministerium for at tale om fremtidens forskningssamarbejde mellem Danmark og Sydkorea.

09. maj 2017

Danmark har allerede i dag stærke forskningsrelationer til Sydkorea. Det kan man blandt andet se på det stigende antal publikationer udarbejdet i et samarbejde mellem Danmark og Sydkorea.

På tirsdagens møde var der fokus på at skabe nye muligheder for samarbejde til gavn for både danske og sydkoreanske forskere, institutioner og virksomheder. Der blev blandt andet aftalt at undersøge muligheden for et nyt forskningsoplag om mobilitet mellem Styrelsen for Forskning og Uddannelse (SFU) og National Research Foundation of Korea (NRF), som er en styrelse under Ministry of Science, ICT and Future Planning (MSIP). Opslaget vil blandt andet gøre det nemmere for forskere at arbejde sammen på tværs af de to lande. Endelig blev rammerne for et kommende fælles forskningsopslag mellem Innovationsfonden (IFD) og National Research Council of Science & Technology Korea (NST) aftalt. Innovationsfondens vicedirektør Tore Duvold og Director for International Cooperation Division Ick-chan Lee underskrev et Memorandum of Understanding (MOU) for det fælles forskningsopslag. Forskningsopslaget skal yderligere drøftes og konkretiseres, og det forventes offentliggjort i slutningen af 2017.

Kommende dronearrangementer

Et af de store emner på mødet var droner, og både danske og koreanske forskere og kommercielle interessenter var efterfølgende invitere til en rundbordsdiskussion. Danmark og Sydkorea er begge aktive inden for droneområdet, og begge lande har for nyligt lanceret nationale dronestrategier. I den forbindelse er der til september blandt andet arrangeret en tur for danske små og mellemstore dronevirksomheder til Sydkorea og sidst på året et forskningsseminar mellem Danmark, Sydkorea og Tyskland med fokus på droner. Vil du vide mere om dronearrangementerne eller høre mulighederne for samarbejde med Sydkorea, så kontakt den danske innovationsattache i Sydkorea Torben Orla Nielsen på torbni@um.dk

Den sydkoreanske delegation med direktør Won-ho Choi (MSIP) i spidsen
Den sydkoreanske delegation med direktør Won-ho Choi (MSIP) i spidsen sammen med dansk delegation bestående af direktør Hans Müller Pedersen (SFU), dansk ambassadør i Sydkorea Thomas Lehmann, vicedirektør Tore Duvold (IFD) samt repræsentanter fra SFU.

Mødet mellem SFU og det sydkoreanske forskningsministerium MSIP foregik i København den 25. april 2017. Udover direktør Hans Müller Pedersen fra SFU og direktør Won-ho Choi fra MSIP, deltog danske og sydkoreanske embedsmænd og forskere.

Direktør Hans Müller Pedersen fra SFU og direktør Won-ho Choi fra MSIP underskriver referat for mødet
Direktør Hans Müller Pedersen fra SFU og direktør Won-ho Choi fra MSIP underskriver referat for mødet.

 

UFM’s Innovationsattché på Innovation Centre Denmark i Seoul, Torben Orla Nielsen, deltog også i mødet samt rundbordsdiskussionen med Sydkorea.
Torben sidder til dagligt i Seoul, hvor han aktivt arbejder med samarbejdsaftaler- og muligheder mellem Danmark og Sydkorea.
De to lande samarbejder blandt andet om forskning, innovation og videregående uddannelse, hvilket åbner nye muligheder for danske virksomheder, forskere og studerende og deres koreanske partnere.

 

Senest opdateret 09. maj 2017