Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Virksom viden – Forskeres mobilitet mellem sektorer

Virksom viden – Forskeres mobilitet mellem sektorer

Danmarks Forsknings og Innovationspolitiske Råd (DFiR) ser i en ny rapport nærmere på forskeres mobilitet mellem sektorer og den merværdi, som mobiliteten skaber.

29. marts 2017

Forskeres mobilitet mellem sektorer øger værdien af samarbejde mellem virksomheder og universiteter og det fremmer kvalitet og relevans af forskningen i begge sektorer. I en ny rapport fra Danmarks Forsknings og Innovationspolitiske Råd (DFiR) afdækker rådet den merværdi for såvel de mobile forskere og de respektive forskningsmiljøer, de indgår i.

DFiR konkluderer, at sektormobile forskere i særlig grad er formidlere af tavs viden, som kultur, praksis og netværk, der ellers er vanskelig at overføre mellem virksomheder og universiteter. Mobile forskere fungerer som katalysatorer for oversættelse af forskning til innovation og innovation til forskning, og de er rollemodeller for yngre forskere og studerende.

DFiRs rapport indeholder også en helt ny kortlægning af de forskellige former, hvorpå forskere arbejder mellem universiteter og virksomheder, herunder delestillinger, ind- og udstationeringer, ophold med videre.


For yderligere information kontakt:

Jens Oddershede, formand 
Telefon: +45 40 40 10 97
Mail: jod@sdu.dk

Maja Horst, formand for arbejdsgruppen
Telefon: +45 20 28 68 66
Mail: horst@hum.ku.dk

Senest opdateret 29. marts 2017