Gå til indhold

Andreas Mogensen på september-turné i Danmark

18. september 2018
I september holder den danske astronaut Andreas Mogensen en række foredrag i Danmark. Mød ham på Naturvidenskabsfestivalen i Aalborg Zoo, Kunstmuseet Louisiana ved Humlebæk og hos Akademiet for Talentfulde Unge på Nørre Gymnasium i Brønshøj.

Andreas Mogensen på skolebesøg. Foto: Maja Giannoccaro
Andreas Mogensen på skolebesøg. Foto: Maja Giannoccaro

Andreas Mogensens tager på september-turné i Danmark. Turnéen er arrangeret i samarbejde med European Space Agency (ESA) og Uddannelses og Forskningsministeriets rumkontor.

Andreas Mogensen på naturvidenskabsfestival i Aalborg Zoo

Mandag den 24. september

Den årlige Naturvidenskabsfestival, der afholdes i Aalborg Zoo fra den 23. til den 27. september, har i år 10 års jubilæum, hvor temaet er 'Den yderste grænse'. Det var derfor oplagt at invitere Andreas Mogensen, der til daglig arbejder med netop den yderste grænse for mennesker i rummet. Naturvidenskabsfestivalen har til formål at skabe engagerende naturvidenskabelige oplevelser til børn og unge. Andreas Mogensen vil inspirere børn og unge med sin egen personlige historie om interessen og arbejdet med og i rummet. Festivalen er landsdækkende og involverer skoler, museer, biblioteker mm. Festivalen er et projekt under det nationale center for læring, Astra, der forventer at op mod 10.000 elever deltager. Andreas Mogensen skal ved samme lejlighed medvirke i en optagelse til børneprogrammet NØRD på DR ULTRA. 

Andreas Mogensen på Louisiana

Tirsdag den 25. september.

Kunstmuseet Louisiana i Humlebæk tager allerede i år hul på fejringen af 50 året for Apollo 11 månelandingen i 1969. Det sker med udstillingen From Inner Worlds to Outer Space der kan ses fra den 13. september 2018 til den 20. september 2019. Andreas Mogensen vil her bidrage med sin viden om de aktuelle planer for udforskning af Månen i en samtale med journalist og kunstformidler Marc-Christoph Wagner. Louisiana ønsker med udstillingen af mere end 200 arbejder, at formidle Månens fascinationskraft og hvordan den gennem tiden er fremstillet i kunst og kultur.

Oplæg hos Akademiet for Talentfulde Unge

Onsdag den 26. september

Akademiet for Talentfulde Unge Øst tilbyder diplomprogrammer til særligt dygtige, motiverede og talentfulde unge. Talentprogrammerne består af oplæg og workshops med førende forskere, opinionsledere, virksomheder og andre eksperter indenfor et bredt fagligt felt, samtidig med at der sættes fokus på personlig udvikling og fællesskab. Andreas Mogensen vil fortælle eleverne om personligt drive, sin motivation og sit arbejde som astronaut og om de internationale planer for kommende rummissioner. Til arrangementet kommer også professor i offentlighedens forståelse for videnskaben, astrofysiker Anja C. Andersen, der med udgangspunkt i Andreas Mogensens oplæg vil fortælle om udforskningen af universet af hendes perspektiv – nemlig her fra jorden – og om, hvordan de to perspektiver kan berige hinanden. Læs mere på Akademiet for Talentfulde Unge's hjemmeside

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside