Gå til indhold

Biblioteker kan nu tage børnehaver på en gratis rejse ind i videnskabens verden

16. januar 2018
Som en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn kan de danske biblioteker bestille en gratis pakke med spil, lege, historier og eksperimenter, der formidler videnskab til børn. Pakken kan udlånes til lokale børnehaver. Over 80 biblioteker i hele landet har allerede benyttet sig af tilbuddet

Nysgerrige Milo og hans droneven Duno er hovedpersonerne i et nyt tilbud til alle landets biblioteker og dagsinstitutioner. Tilbuddet består af en såkaldt formidlingskasse med materiale, hvor Milo og Duno tager børnene med på en rejse til kroppens indre og udforsker genetik, bakterier og anatomi.FD

 

 

 

 

 

 

Helt konkret indeholder formidlingskasserne en fortællebog, der læses for børnene og på samme tid guider pædagogen gennem temaet. Det er nemt og hurtigt at igangsætte aktiviteterne, og det kræver ikke forudgående kendskab til fagområdet.

Formidlingskassen er en del af det nye børnehaveprogram under videnskabsfestivalen Forskningens Døgn, som skal give børn indsigt i den naturvidenskabelige forskning og vise dem, hvordan forskere tænker. Børnene lærer om forskningens metode på en kreativ og lærerig måde, der tager udgangspunkt i børnene selv og deres hverdag. Aktiviteterne understøtter daginstitutionernes læreplanstemaer og kan tage mange forskellige former. Det kan være leg, spil, sang, historier eller eksperimenter, som alle støtter børnenes indsamling af viden om genetik, bakterier og anatomi.

Børnehaveprogrammet 2018 er udviklet i et samarbejde mellem Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsforvaltning, Centralbibliotekernes Børne- og Ungetovholdernetværk og Uddannelses- og Forskningsministeriet, som står bag Forskningens Døgn.

Forskningens Døgn 2018 afholdes fra den 20. til 26. april. 

Skal du have fat på Milo og Duno?

Alle biblioteker kan tilmelde sig børneprogrammet og bestille formidlingskasser. Formidlingskasserne kan herefter udlånes til de lokale daginstitutioner eller bruges i forbindelse med egne aktiviteter. Det kunne eksempelvis være en børneaktiviteter under Forskningens Døgn 2018. Ønsker I mere information om, hvordan jeres bibliotek kan indgå i børnehaveprogrammet og modtage formidlingskasser, kan I kontakte sekretariatet for Forskningens Døgn. Der er frist for bestillinger den 1. februar 2018.

Alle daginstitutioner kan fra den 1. april 2018 låne en formidlingskasse på de biblioteker, der har tilmeldt sig børnehaveprogrammet 2018 og bestilt en kasse. Listen over de tilmeldte biblioteker offentliggøres i starten af februar 2018 på Forskningens Døgns hjemmeside.

 

Handlinger tilknyttet webside