Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2018 Danmark og Indien underskriver samarbejdsaftale om forskning, teknologi og innovation

Danmark og Indien underskriver samarbejdsaftale om forskning, teknologi og innovation

Ny regeringsaftale mellem Danmark og Indien skal gøre det nemmere for danske og indiske institutioner, myndigheder og private virksomheder at samarbejde om forskning, teknologiudvikling og innovation.

22. maj 2018

Nye vækstmarkeder som Indien er vigtige eksportmarkeder for danske virksomheder, vigtige aftagere af danske innovative løsninger og vigtige partnere i forhold til at investere i forskning og innovation. Tirsdag underskrev uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers og hans indiske ministerkollega Harsh Vardhan en regeringsaftale, der skal gøre det nemmere for danske og indiske institutioner, myndigheder og private virksomheder at indgå konkrete samarbejder om forskning, teknologiudvikling og innovation.

Den nye aftale om samarbejde ligger i tråd med regeringens forsknings- og innovationspolitiske strategi, hvor dansk forskning skal kunne måle sig med et globalt eliteniveau. For at nå dertil kan et boost i det internationale samarbejde være med til at udvikle og opbygge den nødvendige kapacitet.

Efter underskrivelsen af samarbejdsaftalen blev det fremadrettede samarbejde formaliseret yderligere i en 3-årig handlingsplan, hvori blandt andet Innovationsfonden i 2018 vil uddele 15 millioner kroner til forsknings- og innovationsprojekter inden for energi og vand i samarbejde med deres indiske partnere.

Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers sammen med sin indiske ministerkollega Harsh Vardhan.

Dansk innovationscenter i Indien

Det danske innovationscenter i New Delhi spiller en vigtig rolle for samarbejdet og kan hjælpe danske forsknings- og uddannelsesinstitutioner og virksomheder med adgang til Indiens videns- og innovationsmiljøer og til det indiske marked. Innovationscenteret er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Senest opdateret 13. juli 2020