Gå til indhold

Dansk-sydkoreansk forskningssamarbejde om grøn energi

25. maj 2018
I dag mødes danske og sydkoreanske forskere, embedsmænd og virksomheder til en heldags workshop i Uddannelses- og Forskningsministeriet. Formålet er at konkretisere og fremme samarbejde mellem Danmark og Sydkorea inden for særligt vindenergi, smart grid og energilagring.

Danmark og Sydkorea har et langvarigt forskningssamarbejde inden for en lang række forskningsfelter. Og med workshoppen ”Future opportunities for Danish-Korean clean energy collaboration”, der finder sted i dag, forstærkes samarbejdet nu inden for grønne energiformer. 

Sydkorea er i gang med en ambitiøs national energiomstilling og har en klar ambition om gradvist at udfase kul- og atomkraft og dække 20 procent af landets energiforbrug gennem vedvarende energikilder i 2030. Den store interesse for en grøn omstilling i Sydkorea vækker begejstring hos danske forskere og virksomheder, da Sydkorea især er interesseret i dansk viden og kunnen på energiområdet. Og danske interessenter kan ligeledes lære af Sydkoreas teknologiske udvikling inden for især solcelleenergi og energilagring. Forventningerne til workshoppen og potentialet for fremtidigt dansk/koreansk samarbejde er derfor høje fra både dansk og koreansk side:

- Denne workshop er et glimrende eksempel på det fantastiske forskningssamarbejde, som allerede finder sted mellem Danmark og Sydkorea, og vi håber, at dagen i dag er begyndelsen på nye partnerskaber inden for grøn energi, siger Agnete Gersing, departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Den sydkoreanske delegation er ledet af viceministeren In Ho Lee fra det sydkoreanske ministerium for Handel, Industri og Energi, og fra dansk side bliver workshoppen blandt andre repræsenteret af departementschef i Uddannelses- og Forskningsministeriet Agnete Gersing, den danske ambassadør i Sydkorea Thomas Lehmann og CEO for Clean Cluster Carsten Orth Gaarn-Larsen.

Workshoppen er arrangeret af Innovation Centre Denmark i Seoul, Uddannelses- og Forskningsministeriet, CLEAN Cluster og Danmarks Tekniske Universitet og er en del af det officielle Nordic Clean Energy Week program, som foregår i Malmø og København hele ugen parallelt med ministermødet Clean Energy Ministerial (CEM9).

Kontakt

Anette Birna Muus Day
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 61
Email: amu@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside