Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2018 Polarforskning: Kom på udveksling i Canada

Polarforskning: Kom på udveksling i Canada

Danmark og Canada har indgået et samarbejde om polarforskning og tilbyder nu en dansk ph.d.-studerende eller en yngre forsker muligheden for at komme på udveksling i Canada.

23. februar 2018

Der er et stigende behov for international forskningssamarbejder for at løse nogle af de udfordringer, der er på det arktiske område. I den forbindelse vil Danmark og Canada undersøge, hvordan et udvekslingsprogram for ph.d.-studerende eller yngre forskere kan være med til at styrke forskningen inden for det arktiske område.

Som pilotprojekt har Styrelsen for Forskning og Uddannelse indgået et samarbejde med den canadiske forskningsstation Polar Knowledge Canada (POLAR) om at tilbyde en dansk ph.d.-studerende eller en yngre forsker mulighed for at deltage i et udvekslingsprogram mellem The Canadian High Arctic Research Station (CHARS) og Arktisk station. Den udvalgte kandidat får rejse til de to forskningsstationer samt ophold dækket. Opholdets varighed vil være 3-6 måneder på hver af de to forskningsstationer.

Der er tale om et pilotprojekt for at høste erfaring med relevansen af denne type samarbejde, hvorfor der kun finansieres én forsker fra hvert land.

Senest opdateret 15. august 2019