Gå til indhold

Sydkoreas startup-miljø spirer

08. februar 2018
Asiatiske storbyer som Shanghai, Singapore, Hongkong og Seoul oplever et blomsterende startup-miljø. Ny rapport fra innovationscenteret i Seoul tager temperaturen på iværksætteri og entreprenørskab i Sydkorea

Startup-miljøet i de fleste asiatiske storbyer er i fremmarch og fælles for de fleste af storbyerne er en større eller mindre offentlig involvering, der har været med til at kickstarte startup-scenen. Dette er også tilfældet i Sydkorea, men samtidig har landet også stærkt fokus på de store sydkoreanske konglomeraters involvering i iværksætteri.

Sydkoreas hurtige økonomiske vækst er blevet ledet af de store konglomerater i løbet af det sidste halve århundrede, men samtidigt med at Sydkorea i højere grad oplever mere moderate vækstrater, stigende ungdomsarbejdsløshed, en aldrende befolkning og geopolitiske risici er erhvervspolitikken blevet omdirigeret til i højere grad at understøtte et spirende iværksætter-miljø.

Rapporten ”ICDK Outlook. Shift of Korean Start-Up Ecosystem: Corporate Involvement in Entrepreneurship” giver et overblik over de initiativer indenfor iværksætteri og entreprenørskab, som blev iværksat under den tidligere sydkoreanske regering, og som fortsætter med fuld styrke under den nuværende regering.

Om Outlook rapporter fra de danske innovationscentre

Innovation Centre Denmark (ICDK) udgiver hvert år en eller flere ICDK Outlooks, der har til formål at indsamle og formidle viden om relevante temaer på uddannelses- innovations- og forskningsområdet på de destinationer, hvor centrene er placeret. Formålet er at give de danske interessenter ny viden og overblik samt synliggøre centrenes potentiale som brobyggere mellem de danske brugere og de udenlandske miljøer. Desuden benyttes rapporterne også til at give indblik i teknologiudviklingen og spotte tech-trends.

Kontakt

Anette Birna Muus Day
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 61
Email: amu@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside