Gå til indhold

Uddannelses- og forskningsministeren på inspirationstur til Japan

10. april 2018
Søren Pind besøger japanske universiteter og førende forskningsinstitutioner for at få inspiration til fremtidens uddannelse, anvendelsen af nye teknologier og entreprenørskab.

Japan er et af verdens mest højteknologiske lande. Derfor besøger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind landet fra 8. april til den 13. april. Her skal han blandt andet høre om innovativ medicinalforskning med inddragelse af den nyeste digitale teknologi og automatiseret produktion i fremtiden ved hjælp af de nyeste teknologier.

Ministeren vil blandt andet besøge universitet i Osaka, som har en unik profil inden for entreprenørskab og excellence indenfor life science. Her har forskere udviklet regenerativ medicin, der ved hjælp af hjertepatienters egne stamceller kan hjælpe patienternes hjerte med at slå.

Ministeren besøger også Tokyo Universitets center for avanceret mobilitet. Her forskes der i, hvordan man i fremtiden kan udvikle transportsystemer og måder at bevæge sig rundt på. Under besøget vil ministeren også besøge en avanceret robotfabrik og det japanske rumagentur. Derudover vil ministeren åbne et kvanteteknologi-seminar, der skal åbne døre for øget samarbejde mellem danske og japanske forskere og erhvervsliv.

I forbindelse med besøget vil ministeren underskrive en samarbejdsaftale med den japanske uddannelses- og forskningsminister. Aftalen skal skabe bedre rammer for dansk-japansk samarbejde og har fokus på at gøre studenter- og forskningsmobilitet lettere samt åbne døre for danske forskere til forskningsmidler, når de tager del i fælles forskningsprojekter.

Handlinger tilknyttet webside