Gå til indhold

Hjemsendelsen af studerende og medarbejdere på de videregående uddannelser forlænges

23. marts 2020
Regeringen har besluttet at forlænge de initiativer, der er sat i værk som led i indsatsen mod spredning af COVID-19. Initiativerne forlænges indtil videre til og med 2. påskedag.

Forlængelsen har dermed også betydning for de ca. 250.000 studerende og medarbejdere på alle videregående uddannelser, som med virkning fra fredag den 13. marts 2020 blev sendt hjem.

Hjemsendelsen gjaldt i første omgang i to uger og forlænges nu, så den indtil videre løber til og med den 13. april 2020.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har siden nedlukningen af institutionerne etableret flere dialogfora på tværs af sektoren, hvor væsentlige udfordringer forbundet med den nuværende nedlukning drøftes i tæt dialog med uddannelsesinstitutionerne. Det gælder eksempelvis udfordringer omkring eksamen, praktik, SU og studerende, der er tæt på at afslutte deres uddannelse.

De dialoger fortsættes i forlængelsen af nedlukningen.

Som studerende kan den nuværende situation skabe mange bekymringer og tvivl, og det er derfor vigtigt at få klarhed over ens situation. Er du som studerende det mindste i tvivl om, hvordan du forholder dig, skal du henvende dig til din uddannelsesinstitution.

Medarbejdere på de videregående uddannelsesinstitutioner henvises til egne institutioner og kan derudover stille spørgsmål via Uddannelses- og Forskningsministeriets postkasse:

Studerende og medarbejdere kan også her få svar på en række spørgsmål:

Endelig henviser Uddannelses- og Forskningsministeriet til myndighedernes fælles hjemmeside om COVID-19/Coronavirus:


For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181

Handlinger tilknyttet webside