Hvilke teknologier skal trække Danmark i gang efter coronakrisen?
De syv Godkendte Teknologiske Serviceinstitutter (GTS-institutter) i Danmark er sat i verden for at udvikle og formidle avanceret teknologisk viden, som danske virksomheder har brug for. Det kan eksempelvis være viden om energibesparende produktionsteknologi, nye klimavenlige materialer, digitalisering i traditionelle produkter eller nye metoder til forbedret sikkerhed i fødevareproduktionen.
Fra i dag og frem til den 29. maj lægger GTS-institutterne deres forslag til, hvad der skal udvikles i de kommende år frem til åben diskussion på bedreinnovation.dk. Det sker for at styrke og udvikle de bedste idéer. Her kan virksomheder, erhvervsorganisationer, erhvervsfremmeaktører, forskere, offentlige myndigheder og private bidrage med kommentarer og idéer, der skal styrke forslagene.
Ny viden for mere end en milliard kroner
Inden udgangen af 2020 vil Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte indgå kontrakter for op til 1.,2 mia. kroner med de danske GTS-institutter. Resultatkontraktmidlerne skal gennem de kommende fire år støtte opbygningen af nye teknologiske kompetencer og serviceydelser til gavn for dansk erhvervsliv og i særdeleshed de små og mellemstore virksomheder.
Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte lægger vægt på, at de fremtidige brugere af GTS-ydelserne er med til at sikre, at det er de rette ydelser, der udvikles i forhold til at gøre danske virksomheder mere konkurrencedygtige.
Den forskning og udvikling, som støttes, skal have fokus på de teknologiske behov, udfordringer og muligheder, som virksomhederne står overfor, og som ikke løses af markedet selv.
Debatten på www.bedreinnovation.dk åbner den 4. maj og fortsætter frem til den 29. maj. Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte vil i sin prioritering af resultatkontraktmidlerne lægge vægt på de synspunkter og den feedback, som gives via hjemmesiden.
Følg med på Twitter på #bedreinnovation
Kontakt
Handlinger tilknyttet webside