Gå til indhold

Kompetencemål for læreruddannelsen bliver revideret

07. juli 2020
Læreruddannelsens mål for de studerendes læringsudbytte – de såkaldte kompetencemål – bliver 1. august ændret, så de ikke længere indeholder henvisninger til konceptet ”læringsmålstyret undervisning”.

Lærerstuderende skal nu ikke længere undervises i læringsmålstyret undervisning. Det sker efter, at forligskredsen bag læreruddannelsen har vedtaget at fjerne henvisningerne til læringsmålstyret undervisning.

Ændringerne udmønter en aftale i forligskredsen bag læreruddannelsen, der blev indgået i marts 2019.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har i forløbet fået bistand fra læreruddannelsens nationale faggrupper for undervisningsfagene, som har haft mulighed for at kommentere et udkast til de reviderede kompetencemål. Faggrupperne har således medvirket til at sørge for, at revisionen af målene ikke på en utilsigtet måde ændrer på de samlede faglige mål for fagene.

Læringsmålsstyret undervisning blev tilføjet til kompetencemålene for læreruddannelsen i 2015 som opfølgning på folkeskolereformen.

De aktuelle ændringer vedrører bilag 1-3 i bekendtgørelsen for læreruddannelsen, som indeholder kompetencemålene for henholdsvis lærerens grundfaglighed, undervisningsfagene og praktik.

Den reviderede bekendtgørelse træder i kraft den 1. august 2020.

Kontakt

Tue Vinther-Jørgensen
Souschef
Tlf.: +45 72 31 78 80
Email: tvj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside