Gå til indhold

Dansk-bayersk matchmaking-workshop banede vej for EU-bevilling på robotområdet

21. juni 2021
Et værdifuldt samarbejde kræver både tid og kræfter fra mange involverede parter, men kan i sidste ende resultere i store succeshistorier. Et matchmaking event arrangeret af det danske Innovationscenter i München og Bavarian Research Alliance startskuddet til en fælles ansøgning til Horizon 2020.

I november 2019 arrangerede Innovation Center Denmark i München sammen med den bayerske forskningsalliance Bavarian Research Alliance (BayFOR) en matchmaking-workshop for dansk-bayersk samarbejde inden for robotteknik.

Deltagere i dansk-bayersk workshop om robotteknologi i Horizon 2020
Deltagere i dansk-bayersk workshop om robotteknologi i Horizon 2020


Formålet var at bringe danske og bayerske forskere og virksomheder sammen for at drøfte samarbejdsmuligheder i Horizon 2020.

Flere end 30 forskere og virksomheder deltog i workshoppen. Deltagerne fik mulighed for at give et fem-minutters pitch til at fremhæve – fra deres perspektiv - de vigtigste forskningsaktiviteter, muligheder for samarbejde og forventninger til kommende partnere.

De mange pitches lagde fundamentet for den videre netværkssession. Og det var her professor Matthias Rehm fra Aalborg Universitet og Dr. Marcin Malecha fra German Aerospace Centre (DLR) mødtes. Et møde, der senere skulle vise sig at føre til et konkret samarbejde om en ansøgning til Horizon 2020.

“Rammen for pitch-begivenheden var ideel. Først var der en generel informations-session, hvor vi havde mulighed for at præsentere os selv og vores projektidéer. Endelig var pauserne en oplagt mulighed for at netværke. I sidste ende handler det om personlige relationer og gensidig tillid for at indgå et stort konsortium,” siger professor Rehm fra Aalborg Universitet.

Efter workshoppen blev professor Rehm introduceret til koordinatoren til ansøgningen DRAPEBOT (Collaborative Draping of Carbon Fiber Parts), og Aalborg Universitet blev inkluderet i konsortiet. Ansøgningen er udarbejdet og indsendt af de involverede partnere, som også blev understøttet af BayFOR i hele processen.

DRAPEBOT blev finansieret gennem Horizon 2020-programmet med et EU-bidrag på seks millioner euros. Aalborg Universitet modtager 568.000 euros af den totale finansiering.

Drapebot i Horizon Europe

Vil du vide mere, eller er du interesseret i at deltage i Innovation Center Denmarks kommende events?

 

Handlinger tilknyttet webside