Gå til indhold

Ny teknologisk service skal give bedre og grønnere produkter i virksomhederne

13. januar 2021
Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har indgået resultatkontrakter med de syv danske GTS-institutter om udvikling af ny teknologisk service til danske virksomheder.

Over de kommende fire år vil staten investere 1,2 milliarder kroner i at gøre nye teknologier med af sæt i forskning og udvikling tilgængelige for danske virksomheder. De nye resultatkontrakter indeholder indsatser inden for så forskellige områder som f.eks. Power-to-X, grøn omstilling i den maritime sektor, styrket hygiejne og produktsikkerhed, komplekse grønne energisystemer, bæredygtig fødevareproduktion, digital sikkerhed, og bæredygtigt byggeri.

I ansøgningsrunden har der været et særligt fokus på, hvordan GTS’erne kan hjælpe virksomhederne med at bidrage til den grønne omstilling. Mange af de kommende teknologiske services vil kunne hjælpe virksomheder med mere energieffektiv og ressourceeffektiv produktion. Samtidig kan de nye teknologier gøre virksomhedernes produkter og services mere konkurrencedygtige på det internationale marked.

Baggrund

De godkendte teknologiske serviceinstitutter (GTS) udvikler og udbyder den nyeste teknologiske viden til virksomhederne.

Det er både GTS’ernes egen forskning og udvikling, og andre danske og udenlandske videninstitutioners resultater, som GTS’erne hjælper med at gøre klar til implementering i virksomhedernes produkter og services.

Formålet med GTS er at udvikle og udbrede ny viden til virksomhederne. Det sker ved at give virksomhederne adgang til teknologiske kompetencer, og serviceydelser, samt test- og udviklingsfaciliteter. Med den kommende investering i resultatkontrakterne med GTS-institutterne kan virksomhederne se frem til lettere implementering af mange nye teknologiske muligheder i deres produkter. 

Læs mere

Alle nye indsatsområder i GTS-institutterne kan ses på www.bedreinnovation.dk . Her vil virksomheder og andre interesserede også løbende kunne blive opdateret om GTS’ernes aktiviteter inden for de nye indsatsområder.

Kontakt

Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside