Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2021 Skoleskibene kan komme til søs

Skoleskibene kan komme til søs

Der er godt nyt for eleverne på Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage. Skibene genåbner og kan lægge fra kaj i marts.

28. februar 2021

Skoleskibet Georg Stage og Skoleskibet Danmark kan lette anker og sætte kursen mod de planlagte forårstogter. Der genåbnes nu for skoleskibene, så de kan sejle af sted som planlagt henholdsvis den 27. marts og 3. april.

Der er tale om i alt 143 elever, der skal påmønstre skibene – 80 på Skoleskibet Danmark og 63 på Skoleskibet Georg Stage. 

Forud for afrejsen er en periode, hvor eleverne skal gennemføre en række obligatoriske sikkerhedskurser. Den periode kommer samtidig til at fungere som karantæneperiode.

Eleverne på henholdsvis Skoleskibet Danmark og Skoleskibet Georg Stage møder ind 14 dage før afrejse med et negativt testsvar, hvorefter de isoleres og testes løbende. Også besætningen bliver isoleret og testet løbende i samme periode.

Eleverne og besætningen på begge skibe vil således ikke se andre mennesker end hinanden fra de møder ind og indtil togternes afslutning – og eventuel landgang i forbindelse med proviantering vil foregå under klare instrukser.


For yderligere information:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181.

Studerende og elever fra skoleskibene skal henvende sig til deres uddannelsesinstitution, såfremt der er spørgsmål.

 

Senest opdateret 01. marts 2021