Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2021 Små og mellemstore virksomheder i hele landet bruger GTS-institutterne mere end tidligere

Små og mellemstore virksomheder i hele landet bruger GTS-institutterne mere end tidligere

Trods benspænd fra corona-restriktioner er det lykkedes GTS at øge omsætningen til små og mellemstore danske virksomheder i 2020. Det fremgår af GTS-institutternes performanceregnskab for 2020.
Kontakt
Kåre Nordahl Larsen
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 30
Email: knj@ufm.dk
Jan Kristiansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 29
Email: jki@ufm.dk
David Grønbæk
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 21
Email: dagr@ufm.dk
Ebbe Mosbæk Rasmussen
Specialkonsulent
Tlf.: +4572318443
Email: era@ufm.dk

01. juli 2021

Covid-19 har været en udfordring for alle dele af samfundet siden starten af 2020, også for GTS. I 2020 omsætte GTS for i alt 3,5 mia. kr. og mere end 16.000 private danske virksomheder, primært SMV'ere udviklede og fornyede sig ved brug af GTS-institutternes tilbud om test, demonstration og bistand til udvikling af nye produkter og services.

GTS udbyder specialistkompetencer samt test-, udviklings- og demonstrationsfaciliteter, der styrker virksomhedernes teknologiudvikling og innovation.
Virksomheder samarbejder med GTS ved at købe teknisk specialviden på kommercielle vilkår eller via forsknings- og udviklingsprojekter. GTS’ specialviden, kommer f.eks. i spil til afgrænsede opgaver som fx en test og certificering eller i forbindelse med længerevarende udviklingsopgaver fra den første idé til det markedsklare produkt.

I performanceregnskabet for GTS kan du læse nærmere om udviklingen i de danske GTS-institutter. Ud over de tørre tal om GTS’ udvikling og betydning for danske virksomheder så kan du bl.a. læse konkrete eksempler på, hvordan GTS-institutter hjælper den grønne omstilling på vej i danske virksomheder eller, hvordan GTS sørger for, at danske virksomheder kan følge med tiden – bogstaveligt talt – gennem en præcis national tidsreference.

Performanceregnskabet for 2020 viser, at GTS-institutter når bredt ud med tilbud og ydelser ikke mindst til de små og mellemstore virksomheder i hele Danmark (92 pct. af kunderne har under 250 ansatte, og 79 pct. har under 50 ansatte). Fordelingen af GTS’ kunder på regioner viser, at de 16.000 danske virksomhedskunder er fordelt jævnt i hele landet dog med en svag overvægt i Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

Læs mere i GTS-performanceregnskabet 2021 under overskriften: Teknologiske Løsninger nu og i fremtiden – GTS i samfundets tjeneste.

Du kan også se mange flere data om GTS-institutterne i publikationen ”Tal for GTS 2021”.

Senest opdateret 01. juli 2021