Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2022 ICDK Outlook: 10 store danske virksomheder deler indsigter om deres F&U-aktiviteter i Kina

ICDK Outlook: 10 store danske virksomheder deler indsigter om deres F&U-aktiviteter i Kina

I en ny rapport undersøger ICDK Shanghai F&U-aktiviteter fra 10 forskningstunge danske virksomheder i Kina. Rapporten kortlægger bevæggrundene for at investere i F&U i Kina samt generelle tendenser i forhold til talentrekruttering, digitalisering, samarbejde med forskningsinstitutioner mm.
Kontakt
Anne Margrethe Dahl Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 59
Email: amdn@ufm.dk
Ida Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 78 33
Email: idn@ufm.dk

08. maj 2022

Flere danske virksomheder har været en del af Kinas kolossale økonomiske vækst i de seneste årtier gennem investeringer i kinesisk produktion, distribution og salgskanaler. Samtidig har en række store danske virksomheder i Kina haft et langt større fokus på forskning og udvikling (F&U) end hidtil set.

copy_of_Outlook.jpg

Den nye Outlook-rapport ”Danish R&D-Intensive Companies: An understanding of R&D Activities in China” er udarbejdet af Innovation Centre Denmark Shanghai på baggrund af spørgeskemaundersøgelser og interviews med F&U-direktører fra følgende danske virksomheder i Kina: ALK Abelló, Danfoss, Ferring, Grundfos, Hempel, LEO Pharma, Lundbeck, Novo Nordisk, Novozymes og Rockwool.

I rapporten giver virksomhederne deres perspektiver på F&U-aktiviteter i et af verdens førende vidensmiljøer. Virksomhederne peger på flere tværgående tendenser, heriblandt uudnyttede potentialer for digitalisering og samarbejder med kinesiske aktører. Formålet med rapporten er at igangsætte en dialog om, hvordan de danske virksomheder kan gøre brug af de netværk og relationer, som især de danske universitetsmiljøer har oparbejdet over de seneste 15 år.

Rapporten er opdelt i 7 hovedkapitler. I kapitel 1 til 3 kan du læse om data og metode, få baggrundsinformation om danske F&U-aktiviteter og økosystemer i Kina og se samarbejdsmodeller inden for F&U-praksis vedrørende forskning og produktudvikling. I kapitel 4 til 7 kan du finde resultater og output af F&U-aktiviteter i Kina med henblik på samarbejder inden for forskning og udvikling, læse om F&U-strategier og udfordringer samt få viden om virksomhedernes fokus for deres fremtidige F&U-strategi. I appendix findes der information om metoden bag de udførte interviews samt case-beskrivelser af de enkelte virksomheder.

Senest opdateret 09. maj 2022