Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2022 Ny ICDK Outlook peger på danske muligheder i det sydkoreanske hydrogenmarked

Ny ICDK Outlook peger på danske muligheder i det sydkoreanske hydrogenmarked

Ny rapport fra Innovation Centre Denmark i Seoul giver indblik i Sydkoreas nationale målsætninger og marked for hydrogen samt muligheder for danske virksomheder og forskningsinstitutioner.
Kontakt
Ida Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 78 33
Email: idn@ufm.dk
Anne Margrethe Dahl Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 59
Email: amdn@ufm.dk

30. maj 2022

Sydkorea er frontløber inden for omstilling til en hydrogenbaseret energisektor, og det sydkoreanske marked for hydrogen er i massiv vækst. Der investeres store summer i udviklingen af et bæredygtigt økosystem, og det forventes, at Sydkoreas hydrogenindustri fordobles over de næste 10 år. Dette er alt sammen med til at skabe nye muligheder for samarbejder mellem sydkoreanske og danske forsknings- og innovationsaktører inden for hydrogensektoren, som ICDK Seoul præsenterer i ny rapport – en Outlook - med titlen ”Outlook on Hydrogen Economy & Roadmap”

ForsideOutlook.png

I Sydkorea drives hydrogenindustriens hastige vækst særligt af investeringer fra store konglomerater som Hyundai, SK, POSCO, Hanwha og Hyosung. Men de private virksomheders ambitionsniveau matches af den sydkoreanske regering, som ser hydrogen som vejen til at reducere CO2-udledninger og til at øge den nationale forsyningssikkerhed.

I 2020 satte Sydkorea en målsætning om at opnå CO2-neutralitet i 2050, hvilket blev fulgt op med en egentlig klimalov i 2021. Målsætningen kræver en udfasning af kul og en acceleration i udviklingen af teknologier til at understøtte nye og vedvarende energikilder.

Sydkorea har således fokus på at udvikle teknologier, der kan understøtte transitionen til en hydrogendrevet økonomi. Mens det sydkoreanske marked har en enorm kapacitet ift. udnyttelsen af hydrogen, er danske aktører foran på udviklingen af teknologier, der kan producere hydrogen, hvilket giver muligheder for danske forskningsinstitutioner og virksomheder i det koreanske marked.

Outlooken fra ICDK Seoul giver indblik i Sydkoreas nationale målsætninger og marked for hydrogen og peger på muligheder for samarbejde for danske virksomheder og forskningsinstitutioner.
Den er inddelt i otte kapitler, som bl.a. giver et indblik i Sydkoreas industrielle økosystem og centrale virksomheder inden for hydrogen, nationale strategier og politiske visioner, samt up-stream, mid-stream og down-stream sektorer. Rapporten giver afslutningsvist bud på områder for dansk-sydkoreansk forsknings- og innovationssamarbejde samt særligt centrale kommercielle muligheder for danske virksomheder.

I relation til arbejdet med rapporten koordinerer ICDK Seoul og den danske ambassade i Sydkorea en dansk-koreansk PtX-alliance, der skal skabe partnerskaber mellem danske og sydkoreanske aktører inden for hele værdikæden for grøn hydrogen og PtX. Her blev der bl.a. afholdt et rundbordsmøde den 24. februar med ca. 50 deltagere fra danske og koreanske virksomheder og forskningsinstitutioner og indlæg fra Uddannelses- og Forskningsminister Jesper Petersen.

Senest opdateret 30. maj 2022