Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2022 Ny rapport fra ICDK Tel Aviv om udvikling af innovationsmodeller og –metoder for nordiske hospitaler med inspiration fra Israel

Ny rapport fra ICDK Tel Aviv om udvikling af innovationsmodeller og –metoder for nordiske hospitaler med inspiration fra Israel

Hospitaler spiller en central rolle i at fremme nordisk sundhedsinnovation og offentlig-privat samarbejde. I ny rapport giver ICDK Tel Aviv nordiske hospitaler anbefalinger til, hvordan innovationsmodeller kan udvikles baseret på erfaringer fra Israel – en frontløber i sundhedsinnovation.
Kontakt
Søren Karlsen Glensholm
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 80 95
Email: skg@ufm.dk
Ida Nielsen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 78 33
Email: idn@ufm.dk

29. april 2022

Hospitaler er en vigtig drivkraft for sundhedsinnovation og offentlig-privat samarbejde. Dette beror sig på deres adgang til forskning, sundhedseksperter, viden om aktuelle teknologibehov, sundhedsdata, kliniske forsøg og betasites. Mange nordiske hospitaler har i de seneste år fået et øget fokus på intern innovation, kommercialisering og samarbejde med industrien og andre eksterne partnere. Mange hospitaler er i gang med at oprette innovationsenheder og lancere innovationsinitiativer.

BilledetilUFMoutlooknyhedBuildingHospitalInnovationModelsfinal.jpg

Israelske hospitaler har haft stor succes med at udvikle og kommercialisere nye sundhedsløsninger samt indgå i strategiske partnerskaber omkring udvikling og skallering af industribaserede løsninger. I Israel har hospitaler formået at opnå en 40 procent spin-off rate, forkorte startup-virksomheders teknologiudvikling med op til et år og tiltrække over 150 multinationale selskaber og investeringsfonde til landet.

Baseret på flere års erfaringer og indsigt i både det danske og israelske innovationsøkosystem, analyserer og præsenterer rapporten fordele og ulemper ved de israelske modeller for hospitalsinnovation og giver konkrete redskaber og anbefalinger til, hvordan nordiske – herunder danske - hospitaler kan drage nytte af erfaringerne fra Israel til udvikling af nordiske modeller for hospitalsinnovation.
Resultaterne er bl.a. baseret på samarbejde med en række danske, svenske og israelske hospitaler, virksomheder og regioner. Rapporten er støttet af Novo Nordisk Fonden og Interreg ØKS.

Kontakt innovationsrådgiver hos ICDK Tel Aviv, Louise Vibjerg Thomsen, for yderligere informationer om rapporten og aktiviteter inden for sundhedsinnovation.

Senest opdateret 29. april 2022