Gå til indhold

Ny rapport fra ICDK München: Et sydtysk kvanteøkosystem i rivende udvikling

01. juni 2023
Det sydtyske økosystem for kvanteteknologi blomstrer. Samarbejder indgås på kryds og tværs af offentlige og private aktører med ambitiøse målsætninger og store investeringer i ryggen. Med ICDK Münchens nyeste rapport får du indsigt i økosystemets opbygning samt konkrete use cases på samarbejder.

Sydtyskland er kendetegnet ved sine stærke universiteter og forskningsinstitutioner på den ene side og store virksomheder med appetit på innovation på den anden side. Industriens fokus på at tænke nyt for at tilpasse sig fremtiden fordrer samarbejde med regionens forskningsmiljøer, og dette gælder især for kvante, som endnu er en teknologi under modning, og hvor kommercielle muligheder er stærkt afhængige af videnskabelige gennembrud. Hjulpet godt på vej af regerings- og delstatsiværksatte investeringer, der agerer lim til at binde forskningsinstitutter og private interessenter sammen i vedvarende samarbejder, har Sydtyskland over de seneste år udviklet et kvanteøkosystem i verdensklasse.

I ICDK Münchens nye Outlook-rapport høstes nogle af de vigtigste erfaringer fra det sydtyske kvanteøkosystems udvikling til brug som inspiration for danske aktører på kvanteområdet. Rapporten kortlægger, hvordan nøgleaktører i Sydtyskland fra forskning, industri og offentlige institutioner arbejder med kvanteteknologi, og hvordan samarbejder på tværs udformer sig. Dette bakkes op af konkrete casestudier baseret på interviews, som demonstrerer, hvordan kvanteteknologi anvendes af aktørerne. ICDK München står klar til at hjælpe danske aktører med at afsøge samarbejdsmuligheder på området.

Innovation Centre Denmark (ICDK) har syv centre strategisk placeret i innovative hotspots rundt omkring i verden. ICDK bistår den danske triple-helix-model ved at fremme adgang til international viden, netværk, innovation, kapital og markeder. ICDK er etableret i samarbejde mellem Uddannelses- og Forskningsministeriet og Udenrigsministeriet.

Kontakt innovationsattaché hos ICDK München, Ulrik Kjølsen Olsen, for yderligere informationer om rapporten og aktiviteter inden for kvanteteknologi e-mail: ulkjol@um.dk, telefon: +49 171 309 6314.

Handlinger tilknyttet webside