Gå til indhold

Talentfulde forskere i Danmark modtager eftertragtede bevillinger til fri forskning fra Det Europæiske Forskning

31. januar 2023
Seks talentfulde forskere kan med bevillinger fra Det Europæiske Forskningsråd udbygge deres forskningsgrupper og forfølge deres excellente idéer. Deres forskning spænder fra teoretisk astrofysik over genetiske data, der kan bruges til at klassificere sygdomme, til neurologi til brug i behandling.

De seks bevillinger på i alt 90 millioner kroner fordeler sig på fire universiteter over hele landet. To forskere fra Aarhus Universitet (AU), to forskere fra Københavns Universitet (KU), en forsker fra Aalborg Universitet (AAU) og en forsker fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU) modtager hver en af de eftertragtede bevillinger.

Hver syvende ansøgning imødekommet

I denne ansøgningsrunde til Consolidator Grants har Det Europæiske Forskningsråd (ERC) evalueret 2.222 ansøgninger. 321 forskere på tværs af Europa har været succesfulde med deres ansøgning og modtager bevillinger til at konsolidere deres forskningsgruppe og udføre fri, fremragende og banebrydende forskning.

ERC har i denne runde uddelt cirka 5 milliarder kroner og succesraten ligger på 14,4 %, dvs. hver syvende ansøgning bliver imødekommet.

Fakta om ERC

Det Europæiske Forskningsråd støtter fri og fremragende forskning i verdensklasse baseret på forskernes egne idéer – og deres forskellige bevillingstyper er designet til forskernes forskellige karrieretrin. De seks forskere modtager den bevillingstype, der hedder Consolidator Grants. Den uddeles til forskere med en ph.d.-grad på mellem syv og 12 år, som er ved at konsolidere deres egen forskergruppe. Hver forsker modtager typisk ca. 15. millioner kroner og har op til fem år til at udføre deres forskning.

 

Om de to bevillingsmodtagere fra Aarhus Universitet

Navn  Akronym Projekt
Doug Speed  ClassifyDiseases  Develop tools that use genetic data to better classify complex human diseases  
David Reimer   EDUCHANGE Changing Inequality at Educational Transitions  

Læs mere

Om de to bevillingsmodtagere fra Københavns Universitet

Navn  Akronym Projekt
Zachary Philip Gerhart-Hines HEAT-UP  Harnessing an energy-expending, appetite-suppressing fat-brain axis to unlock novel pharmacotherapies
Irene Tamborra  ANET  Neutrino Quantum Kinetics

Læs mere

Om bevillingsmodtageren fra Aalborg Universitet

Navn  Akronym Projekt
Daniel Ciampi de Andrade  PersoNINpain PERSONALIZED NON-INVASIVE NEUROMODULATION IN PAIN

Læs mere 

Om bevillingsmodtageren fra Danmarks Tekniske Universitet

Navn  Akronym Projekt
Alexander Kai Büll EMMA  Exploring the molecular grammar of IDP assembly and condensation at ultra-high throughput

Læs mere 

Kontakt

Anne Overgaard Jørgensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 51
Email: aoj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside