Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder Nyt sendelektorat i dansk sprog, litteratur og kultur etableres på UC Berkeley i USA

Nyt sendelektorat i dansk sprog, litteratur og kultur etableres på UC Berkeley i USA

Det skandinaviske institut ved University of California, Berkeley er et af de førende selvstændige institutter for skandinaviske studier i USA. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har indgået et nyt samarbejde med universitetet, som betyder, at der fra sommeren 2021 oprettes et sendelektorat i dansk

01. februar 2021

Der er over 60 universiteter i udlandet, hvor der undervises og forskes i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold. 25 universiteter har via Lektoratsordningen ansat sendelektorer, der underviser i dansk, og fra sommeren 2021 gælder dette også på UC Berkeley i USA.

Ledige stillinger som underviser i dansk i udlandet

  • Sendelektor i dansk ved University of California i Berkeley, USA.
    Stillingen kan tiltrædes i juli/august 2021.
  • Sendelektor i dansk ved University of British Columbia i Vancouver, Canada (genopslag). Stillingen er til besættelse fra 1. september 2021

Ansøgningsfristen til stillingerne er fredag d. 26. februar 2021.

Den enkelte sendelektor ansættes af universitetet. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen formidler ansættelsen via indstillinger fra Lektoratsudvalget. 

Lektoratsudvalget forventer at afholde samtaler i uge 10.

Lektoratsordningen under Uddannelses- og Forskningsministeriet har til formål at udbrede kendskabet til dansk i udlandet gennem støtte til danskundervisning ved udenlandske universiteter.

 

Senest opdateret 01. februar 2021