Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Temaer Deponering af radioaktivt affald i Danmark Nyt om deponering af radioaktivt affald i Danmark

Nyt om deponering af radioaktivt affald i Danmark

Nyheder og pressemeddelelser om emnet
Nye geologiske studier bidrager til en langsigtet løsning for Danmarks radioaktive affald
Arbejdet med at finde et slutdepot for Danmarks radioaktive affald går ind i en ny fase. Ni nye rapporter fra GEUS om geologien i 500 meters dybde i Danmark er blevet offentliggjort. Rapporterne skal være med til at finde to lokaliteter til videre undersøgelser inden lokalisering af et slutdepot.
Bred enighed om fremtiden for Danmarks radioaktive affald
Regeringen og Folketingets partier er enige om, at det radioaktive affald fortsat oplagres på Risø indtil senest 2073, hvor et dybtliggende slutdepot skal kunne tages i brug. Faciliteterne på Risø skal opgraderes, og mulighederne for at eksportere det mest radioaktive affald vil fortsat blive afsøgt
Langsigtet deponering af atomaffald kræver mere tid
Regeringen foreslår, at det radioaktive affald på Dansk Dekommissionering fortsat oplagres på Risø i op til yderligere 30 - 50 år. I oplagringsperioden vil der fortsat blive afsøgt muligheder for at eksportere det mest radioaktive affald.
Mellemlagerstudier for radioaktivt affald i Danmark er afsluttet
Dansk Dekommissionering har sammen med De Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS, afleveret samlerapporten ’Supplerende mellemlagerstudier – sammenfatning’ til Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Første delrapport om en dansk mellemlagerløsning for radioaktivt affald
Dansk Dekommissionering modtog den 18. august 2016 delrapporten ’Sikkerhed, økonomi og drift for en dansk mellemlagerløsning for radioaktivt affald’ fra COWI A/S.
Danmark henter viden om mellemlagring af radioaktivt affald i Holland
En dansk delegation har besøgt det hollandske langtids-mellemlager for radioaktivt affald for at indhente viden og erfaringer, som kan bruges i undersøgelsen af en mellemlager-løsning i Danmark.
Kontaktforum diskuterer langsigtet løsning på opbevaring af radioaktivt affald
Uddannelses- og Forskningsministeriet var 13. maj vært for det første møde blandt interessenter i sagen om håndtering af Danmarks radioaktive affald.
Styrelse og borgere i dialog om deponering af radioaktivt affald
Styrelsen for Videregående Uddannelser holdt hilse-på-møde med repræsentanter for borgergrupper om deponering af radioaktivt affald i Danmark.