Du er her: Forside Aktuelt Temaer Deponering af radioaktivt affald i Danmark Nyt om deponering af radioaktivt affald i Danmark

Nyt om deponering af radioaktivt affald i Danmark

Nyheder og pressemeddelelser om emnet
Langsigtet deponering af atomaffald kræver mere tid
Regeringen foreslår, at det radioaktive affald på Dansk Dekommissionering fortsat oplagres på Risø i op til yderligere 30 - 50 år. I oplagringsperioden vil der fortsat blive afsøgt muligheder for at eksportere det mest radioaktive affald.
Mellemlagerstudier for radioaktivt affald i Danmark er afsluttet
Dansk Dekommissionering har sammen med De Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland, GEUS, afleveret samlerapporten ’Supplerende mellemlagerstudier – sammenfatning’ til Uddannelses- og Forskningsministeriet.
Første delrapport om en dansk mellemlagerløsning for radioaktivt affald
Dansk Dekommissionering modtog den 18. august 2016 delrapporten ’Sikkerhed, økonomi og drift for en dansk mellemlagerløsning for radioaktivt affald’ fra COWI A/S.
Danmark henter viden om mellemlagring af radioaktivt affald i Holland
En dansk delegation har besøgt det hollandske langtids-mellemlager for radioaktivt affald for at indhente viden og erfaringer, som kan bruges i undersøgelsen af en mellemlager-løsning i Danmark.
Kontaktforum diskuterer langsigtet løsning på opbevaring af radioaktivt affald
Uddannelses- og Forskningsministeriet var 13. maj vært for det første møde blandt interessenter i sagen om håndtering af Danmarks radioaktive affald.
Styrelse og borgere i dialog om deponering af radioaktivt affald
Styrelsen for Videregående Uddannelser holdt hilse-på-møde med repræsentanter for borgergrupper om deponering af radioaktivt affald i Danmark.