Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Forskningsformidling EliteForsk Nyt om EliteForsk EliteForsk 2015: Og vinderen er….

EliteForsk 2015: Og vinderen er….

Søndag var det Hollywoods filmstjerner, der blev hædret med den fornemme Oscar-pris. Torsdag var det Danmarks dygtigste forskere, der blev hædret med den prestigefulde EliteForsk-pris.

26. februar 2015

Fem yngre forskere har modtaget 1,2 millioner kroner og kan nu kalde sig eliteforskere, mens tyve talentfulde ph.d.-studerende har modtaget EliteForsk-rejsestipendier a 200.000 kroner. Priserne blev overrakt på EliteForsk-konference af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen.

Konferencens hovedtalere var professor Bruce Brown fra University of Brighton og professor Anja Boisen fra Danmarks Tekniske Universitet.

Derudover deltog en række danske og internationale gæster med interesse for talentfulde forskere. Sangerinde Pernille Rosendahl, sanger Frederik Vedersø og pianist Gustaf Ljunggren var med til at gøre arrangementet festligt med tre musikalske indslag.

5 x EliteForsk-prismodtagere 2015, Kronprinsessen og uddannelses og forskningsministeren

Hver af de fem EliteForsk-prismodtagere gik derfra med 1,2 millioner kroner, hvoraf 1 million kroner går til forskningsaktiviteter og resten er en personlig hæderspris. De tyve talentfulde ph.d.-studerende, som modtog et EliteForsk-rejsestipendium, kan nu bruge hver 200.000 kroner til studieophold på internationale universiteter. 

- Det er jer, der skal finde svar på alle de store spørgsmål. Det er jer, der skal forandre verden. Fra behandling af livstruende sygdomme og bedre indsigt i vores kulturarv til nye bæredygtige energiformer. Så de priser, stipendier og bevillinger, der uddeles i dag, er både en anerkendelse af jer som forskere - og en investering i fremtiden for os som samfund, sagde Sofie Carsten Nielsen i sin tale til dagens pris- og stipendiemodtagere.

Ved den festlige begivenhed hædrede Det Frie Forskningsråd desuden de forskere, som har modtaget rådets Sapere Aude-bevillinger, og Danmarks Grundforskningsfond præsenterede lederne af de nye Centers of Excellence. 

Senest opdateret 15. august 2019