Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Forskningsformidling EliteForsk Nyt om EliteForsk Presseinvitation til EliteForsk-konferencen 2016

Presseinvitation til EliteForsk-konferencen 2016

Den 25. februar 2016 overrækkes årets EliteForsk-priser til fem fremragende forskere på Glyptoteket i København. H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen står for overrækkelsen.

18. februar 2016

Uddannelses- og forskningsministeren uddeler hvert år EliteForsk-priser på 1,2 millioner kroner til fem af Danmarks dygtigste forskere. Heraf er 200.000 kroner en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner går til forskningsaktiviteter.

EliteForsk-prisen 2016 overrækkes den 25. februar af H.K.H. Kronprinsesse Mary på Ny Carlsberg Glyptotek i København, mens uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen præsenterer vinderne. Pressen er velkommen ved arrangementet, der finder sted:

Torsdag den 25. februar 2016, kl. 12.30-17.00
Festsalen på Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7,
1556 København V

Det er i år 10. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriet fejrer dansk forsknings frontløbere med uddeling af priser og rejsestipendier. Ved arrangementet i år vil også modtagere af prestigefyldte bevillinger fra Det Frie Forskningsråd og Det Europæiske Forskningsråd blive hædret.

Programmet for årets konference byder på taler af EliteForsk-prisvinder fra 2015 professor Rubina Raja, professor i fysik på Niels Bohr Institutet Charles Marcus, rektor for Danmarks Tekniske Universitet Anders Overgaard Bjarklev og bestyrelsesformand for Det Frie Forskningsråd Peter Munk Christiansen. De musikalske indslag leveres af sangerinden Marie Key sammen med pianist Gustaf Ljunggren og bassist Nicolai Munch-Hansen.

Ved konferencen deltager udover H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsministeren personligt inviterede prismodtagere, forskere og repræsentanter for den danske forskningsverden.

Pressetilmelding skal ske via mail til sbj@fi.dk senest den 23. februar klokken 12.00. Navn og medie bedes oplyst i mailen.

Ønsker man at overvære HKH Kronprinsessens ankomst, er det seneste mødetidspunkt klokken 12.45. De fem EliteForsk-priser uddeles klokken 13.45.

Følg EliteForsk-prisoverrækkelsen på Twitter via #eliteforsk


For yderligere oplysninger, kontakt Styrelsen for Forskning og Innovation:

Specialkonsulent Jane Benarroch, tlf. 7231 8209, jb@fi.dk 
Presse- og Kommunikationsansvarlig Steen Bruun Jensen, tlf. 7231 8216, sbj@fi.dk 

Senest opdateret 23. februar 2016