Magasinet sætter spot på morgendagens forskere. Hvilke facetter har en forsker anno 2020? Og hvilken rolle spiller EU's program for forskeruddannelse og -mobilitet i at skabe en ny og kompetent generation af forskere i Danmark og Europa. Få interessante bud på dette fra fremsynede ledere.
EU-Information
Magasinet sætter fokus på virksomheder i Horizon 2020. Mød Brüel & Kjær og Norlase, der med EU-midler booster deres udvikling inden for lyd og laserbehandling af øjensygdomme. Ledere fra Ohmatex og Chocolate Cloud giver råd om, hvornår Horizon 2020 er det rette match, og hvordan man opnår funding.
Magasinet sætter fokus på impact i Horizon 2020. Læs eksperternes råd til, hvordan du maksimerer dit projekts impact og skriver det gode impact-afsnit. Derudover giver tre succesfulde bevillingsmodtagere et indblik i, hvordan de scorede højt i impact.
Magasinet sætter fokus på regionerne i Horizon 2020. Læs hvad der hitter i de fem regioner, og mød nogle af personerne bag de regionale hjemtagstal. Læs interview med 'uddeler' og modtager af ERC-midler til frontforskning og få indblik i etik og impact fra stamcelleforsker og videnskabsformidler.
Innovation Centre Denmark i München, lancerer nu en helt ny oversigt over tyske forskningsstøttemuligheder for danske forskere.
Magasinet ser nærmere på ny effektrapport om, hvad danskere får ud af at deltage i EU-forskning. Interviews med evaluatorer og ansøgere giver svar på, hvorfor de engagerer sig i Horizon 2020. Vi afslutter også føljetonen om Sex & Gender i forskning med et interview med DTU's prorektor.
Hvad får danske virksomheder, forskningsinstitutioner, GTS’er m.fl. ud af at deltage i Horizon 2020 projekter? Hvad har vi lært og hvad gør nogle af dem, som det går godt for? Vi fortsætter også vores føljeton om kønsaspekter i forskning i et interview med kønsforsker Hilda Rømer Christensen fra KU.
Hvordan tydeliggør man i en ansøgning til Horizon 2020, at man indtænker kønsaspektet i sin forskning og innovation? Magasinet EU-Information sætter spot på Sex & Gender i Horizon 2020. Læs også Uddannelses- og Forskningsministerens bud på, hvordan vi når hjemtaget i Horizon 2020.
Hvordan tydeliggør man, at ens forskning og innovation er et plus for samfundet og indtænker slutbrugerne? Magasinet EU-Information sætter spot på det emne i ansøgninger til Horizon 2020. Læs også om lektor David Gloriam, der med en ERC-bevilling kan rykke sin forskning markant fremad.
Horizon 2020 er godt i gang, og mange har indsendt en ansøgning. I EU-Information bringer vi interviews med to ansøgere om deres ambitioner og udfordringer undervejs. Magasinet sætter også spot på styrelsens politiske arbejde i relation til H2020 og rådgivende indsats over for danske ansøgere.
Grønne fiberflasker. Kulfiber komposit både. Grundforskning i plante robot-teknologi. Nye metoder til varmeisolering af gamle huse. Det er blot et par af de idéer, som danske firmaer og forskere nu kan forfølge. Vi bringer interviews med fire bevillingsmodtagere og fortæller nyt om Horizon 2020.
Årsrapporten indeholder information og statistik om EU´s programmer for Livslang Læring og Aktive Unge samt artikler om udvalgte projekter, der har modtaget tilskud fra programmerne.
Horizon 2020 er en direkte opfordring til internationalt samarbejde – til dig, der kan byde ind med ekstraordinære kernekompetencer, bringe dem i produktivt samspil med andre og opnå et banebrydende resultat. Dette magasin sætter spot på internationalt samarbejde og matchmaking i Horizon 2020.
Magasinet ser nærmere på den danske strategi for at hjemtage midler fra Horizon 2020, de konkrete opslag i 2014 og EU's ansøgningsportal Participant Portal. Vi bringer også et tilbageblik på konferencen "Nutidens udfordringer - fremtidens løsninger", hvor Horizon 2020 blev lanceret.
Publikationen giver en bred og generel indføring i EU's nye forskningsprogram, Horizon 2020 (H2020). I årene 2014-2020 uddeler EU 592 milliarder kroner til forskning og innovation.
Magasinet stiller skarpt på mulighederne for at søge midler til forskning og innovation fra det nye, europæiske forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020. Den 11. december 2013 lyder startskuddet for den første ansøgningsrunde i Horizon 2020.
Horizon 2020 er i fokus i dette nummer af EU-INFORMATION. Du kan bl.a. læse om kick-off konferencen ”Nutidens udfordringer – fremtidens løsninger” og få information om de nye referencegrupper nedsat af Styrelsen for Forskning og Innovation. Du kan også læse mere om rådgivningsnetværket EU-DK Support
Hvilken rolle får innovationen i Horizon 2020? Hvilke nye EU-programmer og -fonde er på vej? Få svaret i dette nummer af EU-INFORMATION, hvor vi også ser nærmere på et nyt rådgivernetværk, der skal gøre det nemmere for forskerne og erhvervslivet at komme med i Horizon 2020.
Rapporten indeholder information og statistik om EUs programmer for Livslang Læring og Aktive Unge samt artikler om udvalgte projekter, der har modtaget tilskud fra programmerne.
Danmark klarer sig godt i FP7 - vi går bag tallene for IKT og ERC. Tre forskere fortæller, hvordan de bruger EuroCenters ansøgningsvejledning til at komme igennem med deres EU-ansøgninger. Læs også om EuroCenters kurser, der stiller skarpt på FP7 i foråret og Horizon 2020 i efteråret.
Forsknings- og Innovationsstyrelsen, EuroCenter
Artikler om forskning i sikkerhedspolitik, om pædofili og moralsk panik, samt om hvordan nytten af humanistisk forskning skal vurderes.
Temaet for det nye nummer af EU-INFORMATION er fri forskning i EU's 7. rammeprogram.
Temaet for det nye nummer af EU-INFORMATION er Danmarks deltagelse i EU's 7. rammeprogram. Emnet bliver belyst fra forskellige vinkler.
Temaet for dette nummer af EU-Information er dannelsen af konsortier i FP7. Vi bringer interviews med blandt andet Bioneers forskningschef Lars Pedersen og direktør i 43D og lektor Preben Holst Mogensen. De fortæller om deres erfaringer med at komme med på det rigtige hold eller selv sætte holdet.
I dette nummer af EU-INFORMATION sætter vi fokus på det danske formandskab i EU, forskningsformidling, kurser, der gør dig klogere på EU's forskningsprogram, og meget mere.
Bologna-processen frem mod 2020 – et nyt tiår for europæisk videregående uddannelse.
I dette nummer af EU-Information gør vi status på Danmarks deltagelse i FP7. Vi bringer statistik, fortæller nogle af de historier, der gemmer sig bag tallene, og bringer artikler om nye tiltag, der kan styrke den danske deltagelse i FP7.
I dette nummer af EU-INFORMATION sætter vi fokus på de politiske forhandlinger om Horizon 2020, forskningsformidling i FP7, de aktuelle muligheder i FP7 og meget mere.
I dette nummer af EU-INFORMATION zoomer vi ind på små og mellemstore virksomheder (SMV). Hvad er mulighederne for SMV’er i FP7? Hvad foretrækker de? Og hvad gør EuroCenter for at lette deres vej ind i internationale forskningsprojekter, hvor EU betaler en del af udgifterne?
Handlinger tilknyttet webside