Gå til indhold

Magasinet Humaniora 3:10

Forsideillustrations tekst mangler
Læs om blandt andet grise, bøger, klovne og buddhister i det nye nummer af Magasinet Humaniora.
: 01. oktober 2010
: 0903-2401
: 1904-1357
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 2010
: 36

Magasinet Humaniora 3:10 (Html)

Bogen skal (også) bedømmes på omslaget Af Tore Rye Andersen

Tekster kommer aldrig nøgne til læseren, og det kan betale sig at gøre ophold ved de kulørte klæder, der omslutter de fleste bøger: bogomslagene.

En virkelig klovn Af Louise Brix Jacobsen

Fiktiobiografisme: Efter adskillige genkomster burde den efterhånden være passé. Faktum er imidlertid, at virkeligheden i stigende grad er kunst- og underholdningsbranchens foretrukne råstof.

Mindre formidling, mere debat Af Jane Benarroch

Samfundet har brug for at kunne diskutere muligheder, fordele, begrænsninger, og usikkerhed ved den viden, som videnskaben generer. Men her er videnskabsjournalistikken ikke til megen hjælp, mener journalistikforskeren Gitte Meyer.

Mand og gris imellem Af Christian Lundager

Grisen ligner mennesket så meget, at den er højtegnet som forsøgsdyr. Men når vi er så ens, hvorfor kan vi så tillade os at slå dem ihjel? Interview med Lene Koch.

Din sundhed er dit eget ansvar Af Poul-Erik Philbert

Vores sundhedspolitik bygger på en liberal tankegang om, at vi selv har ansvaret for vores eget liv, og at politikerne ikke bør bestemme, hvordan borgeren skal opføre sig. Det mener folkesundhedsforskeren Signild Valgårda.

Migrationshistorie i webmediet Af Randi Marselis

Museerne er i disse år travlt optaget af at digitalisere deres samlinger og gøre dem tilgængelige på internettet. Webmediet står centralt i digitaliseringen af kulturarven, således også på Museum Maluku i Holland, hvor den molukske minoritets historie præsenteres.

Buddhismen og modernismens udfordringer Af Uffe Wilken

Asiens buddhisme har været ude at vende i Vesten. Undervejs er den blevet blandet lidt op med et nyt tankesæt. Martijn van Beek og Mikael Gravers forsker i emnet.