Gå til indhold

Isaaffik

Isaaffik er grønlandsk og betyder port. Det er en hjemmeside, der er udviklet til at understøtte arktisk forskning og samarbejde mellem forskere inden for Kongeriget Danmark.

Underside - Isaaffik
Foto: Morten Rasch

Ideen med Isaaffik Arctic Gateway er at inspirere og fremme samarbejde, synergi og kreativitet blandt universiteter og videncentre i områder med arktisk forskning, uddannelse, rådgivning og logistik. Alle, der beskæftiger sig med arktisk forskning, uddannelse, rådgivning og logistik, og som er relevante for rigsfællesskabet, kan registrere sig som brugere på Isaaffik.

Brugerne kan annoncere:

  • ekspeditioner
  • arrangementer
  • aktiviteter
  • deltage i uformelle drøftelser

På den måde faciliterer Isaaffik netværk på tværs.

Bag Isaaffik står en lang række forskningsrelaterede institutioner i rigsfællesskabet: Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, Aarhus Universitet, DMI, GEUS, Grønlands Naturinstitut, DTU, Københavns Universitet, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Arktisk Kommando, Nationalmuseet, Grønlands Universitet, Grønlands Selvstyre og Asiaq.

Selvom Isaaffik som udgangspunkt er udviklet til rigsfællesskabets forskere, er arktiske forskere og institutioner uden for Danmark også velkomne til at slutte sig til.

 

 

Følg os på Linkedin 

Senest opdateret 23. oktober 2020