ASIM er nu klar til SpaceX raketten og den internationale rumstation
Danske eksperter har den seneste tid haft lange arbejdsdage for at få gjort ASIM-instrumentet helt klar til SpaceX 14, så ASIM den 2. april 2018 kan sendes op og blive monteret uden på den internationale rumstation.
Andreas Mogensen sørger for, at ASIM kommer sikkert til ISS
Når SpaceX fartøjet Dragon sammenkobles med den internationale rumstation sidder ESA astronaut Andreas Mogensen i NASA’s kontrolcenter og holder kontakten med sine astronautkolleger på ISS, der skal sørge for sikker docking af Dragon.
Gratis adgang til navigationsdata af høj nøjagtighed
Som noget nyt har EU-kommissionen besluttet, at Galileo, EU's satellitnavigationsprogram, fremover udbyder data med høj nøjagtighed som en gratis service til borgere og virksomheder.
Danmark bidrager med åbne og frie in-situ data til Copernicus
Danmarks frisætning af nationale geodata kan inspirere andre lande. De danske in-situ data tilføjer vigtige detaljer og kan dermed forbedre EU's jordobservationsprogram Copernicus.
Effektiv renovering af vand- og spildevandsnet med satellitdata
Forsyningsselskabet Lemvig Vand og Spildevand anvender nu satellitdata fra EU’s jordobservationsprogram Copernicus til at kortlægge, hvordan landskabet hæver og sænker sig.
Ny hjemmeside bringer rummet ind i gymnasiet
Tre gymnasielærere skaber overblik over baggrund, data og fremgangsmåder til at bringe satellitbilleder ind i undervisningen i gymnasiet. Der er materiale til syv europæiske cases og meget mere.
Ideer til balloneksperimenter efterlyses
Horizon 2020 projektet HEMERA vil stille gratis ballonflyvninger til rådighed for eksperimenter fra 2019 til 2021. HEMERA efterspørger nu ideer til eksperimenter, som forberedelse til det første opslag i juli 2018. Frist for indsendelse af ideer er 27. april 2018.
Den Europæiske Rumorganisation (ESA) inviterer til det 7. i rækken af Europas største Business to Business arrangementer. Europæiske virksomheder får her mulighed for at introducere sig selv, sine produkter, services og forskning til den europæiske rumbranche.
Er der en fremtid for rummedicin efter ISS?
Den menneskelige organisme påvirkes af vægtløshed både fysiologisk og biologisk. Forskning i årsagerne bag er vigtigt både af hensyn til astronauternes sundhed, men også fordi det giver os relevant viden om bl.a. reparation af væv og behandling af kræft, som kan anvendes her på Jorden.