Hvordan bruger DU rummet?
Hermed en efterlysning af erfaringer med smarte måder at bruge rummet på, der kan skabe vækst og beskæftigelse i Danmark. Hvis din virksomhed allerede har realiseret nogen af de muligheder ny rumteknologi og data fra satellitter giver, kan din case inspirere andre. Få din historie på Brug rummets liste ”Cases - inspiration til at bruge rummet” og lad dine erfaringer inspirere andre til at udnytte de nye muligheder.
Hvad betyder et nedbrud af satellitnavigation for et samfund?
Det giver konsulentfirmaet London Economics et bud på i rapporten "Economic Impact to the UK of a disruption to GNSS". Rapporten er bestilt af Innovate UK, UK Space Agency og Royal Institute of Navigation.
Workshop for studerende i ESA's Concurrent Design Facility den 12. til 15. september 2017
ESA's uddennelseskontor indkalder ansøgninger fra talentfulde og motiverede ingeniør- eller fysikstuderende, der vil deltage i en workshop i 'Concurrent Design Facility (CDF)" på ESA's træningscenter i Belgien.
Space Exploration Masters er i luften
ESA efterlysrt innovative ideer til bemandet og ubemandet udforskning af rummet. der er frist for indsendelse af ideer den 8. september 2017. Indkaldelsen er led i ESA's plan for aktiviteter i lang bane, Månen, Mars og endnu fjernere destinationer.
Space Moves Event i Berlin 18.-19. september 2017
ESA (European Space Agency) og DLR (German Aerospace Centre) opfordrer i samarbejde med P3 Group enkeltpersoner, start-ups og små virksomheder til at indsende ideer til innovative tjenester baseret på rumdata. De mest lovende ideer vil blive inviteret til at deltage i et 'Space Moves' event i Berlin den 18. - 19. september 2017, hvor også prisoverrækkelsen af hhv. 1., 2. og 3. præmien finder sted.
Indkaldelse af forslag til forskning i effekterne af kosmisk stråling
Kosmisk stråling betragtes som den største sundhedsfare for astronauter, der skal rejse til Månen og Mars. European Space Agency, ESA indkalder derfor forslag til forskning i betydningen af kosmisk stråling for den menneskelige krop.
Satellitdata fra Copernicus kan bruges til at vise vertikale landbevægelser i Danmark
Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har igangsat en indledende kortlægning, der skal afdække potentialet og de tekniske forudsætninger for at etablere en permanent service til løbende at monitorere og udstille vertikale landbevægelser i Danmark.
Bliv klar til at søge midler i næste arbejdsprogram i Horizon 2020 Space
Hør bl.a. Europa-Kommissionen fortælle om mulighederne i det næste arbejdsprogram i Horizon 2020 Space ved to arrangementer i november.
Space Week 2017 i Rom 21.-23. november
Space Week 2017 har fokus på det nye arbejdsprogram i Horizon 2020 og jordobservationsprogrammet Copernicus.