Gå til indhold

Om Opfinderrådgivningen

Opfinderrådgivningen er et innovationstilbud, som understøtter kommercialisering af opfindelser, knowhow og idéer fra opfindsomme borgere.
Kontakt
Jan Kristiansen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 84 29
Email: jki@ufm.dk

Opfindere hjælpes, via licensering som forretningsmodel, til at få produkter på markedet i samarbejde med virksomheder og derved bidrage til omsætning, vækst og nye løsninger i virksomheder og samfund.

Unikke karakteristika ved Opfinderrådgivningen:

  • Målgruppen er helt almindelige borgere med opfindelser eller gode idéer.
  • Forretningsmodellen er licensering – det vil sige nyttiggørelse via formidling af udnyttelsesrettigheder til virksomheder, der vil markedsføre det nye produkt mod at betale en licensafgift til opfinderen.
  • Rådgivningen spænder fra den tidlige idé til kommercialisering.
  • Rådgivningsformen er hjælp til selvhjælp. Borgeren skal være parat til selv at arbejde med kommercialisering af sin opfindelse – med hjælp fra Opfinderrådgivningen.
  • Hjælpen med kommercialisering er praksisbaseret og bygger på en stærk, åben involvering af marked, virksomheder og andre relevante aktører.

Opfinderrådgivningen rådgiver årligt på ca. 1000 unikke idéer/opfindelser og bidrager til indgåelse af ca. 10-20 licensaftaler pr. år.

Opfinderrådgivningen er finansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Programmet drives af Teknologisk Institut, Center for Bæredygtig Ideudvikling.

Se nærmere på Opfinderrådgivningen - Opfind.nu.

Læs Opfinderrådgivningens resultatkontrakt med Styrelsen for Forskning og Innovation her:

Senest opdateret 23. marts 2021